Președintele PNL, Nicolae Ciucă, declară că liberalii nu susțin ideea introducerii unor taxe noi anul viitor

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la finele săptămânii trecute la Timișoara că în opinia sa, este necesar să aibă loc o dezbatere cu mediul de afaceri și societatea civilă pe tema impozitului progresiv.

Acesta a afirmat că în momentul de față PNL nu susține introducerea unor taxe noi în anul 2024, „iar pe impozitul progresiv trebuie să existe o dezbatere nu doar la nivelul deciziei politice, ci una împreună cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, astfel încât să găsim o formulă care să aducă modificările la Codul Fiscal.

Modificările la Codul Fiscal sunt cuprinse în jaloanele din PNRR, pentru că el va produce efecte pe termen mediu și lung. Nu vorbim de un Cod Fiscal care să fie modificat în fiecare an”.

În contexul în care premierul Marcel Ciolacu (PSD) a afirmat zilele trecute că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe și impozite, dar va trebui ca coaliția și Guvernul să decidă dacă se va menține cota unică sau se va trece la o impozitare progresivă, liderul PNL a confirmat, la rândul său, că anul viitor nu vor crește taxele, acesta fiind un angajament ferm al PNL, asumat în colaborare cu premierul social-democrat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Ciucă a comentat la Digi 24 că „trebuie să ne chibzuim bugetul foarte bine de acum și să ne creăm o rezervă prin reducerea cheltuielilor bugetare, astfel încât să lăsăm mediul de afaceri să producă. Mediul de afaceri este cel care astăzi alimentează cu venituri bugetul de stat; trebuie să spunem oamenilor realitatea”.

Liderul liberal a mai spus că una dintre „liniile roșii” ale PNL este reprezentată de menținerea cotelor actuale de impozitare și a TVA, argumentând că România nu este pregătită pentru o impozitare progresivă, dat fiind că lipsește suportul tehnic necesar pentru a cumula toate veniturile la nivelul companiilor și persoanelor fizice.

(sursă foto – Facebook Nicolae Ionel Ciucă)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns