Primarul Dragomir, către Canciu: Cerem renunțarea la practicile dictatoriale și ilegale prin care persoane ajunse în funcție pe criterii politice își bat joc de viitorul elevilor brăileni, urmărind interesul propriu

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), nu este de acord cu intenția proaspătului inspector școlar general Cătălin Canciu (PNL), de reducere a numărului de clase de la o serie de licee din municipiu și de comasare a unor unități de învățământ.

Dragomir precizează într-un comunicat de presă că în contextul crizei COVID consideră că nu sunt oportune astfel de măsuri și solicită conducerii ISJ Brăila „renunțarea la aceste practici dictatoriale și ilegale prin care persoane ajunse în funcție vremelnic își bat joc de viitorul elevilor brăileni”: „Având în vedere decizia noului inspector școlar general Canciu Cătălin, numit de PNL și a  ISJ Brăila, de reducere a claselor de la Colegiul Național «Gh. M. Murgoci», Colegiul Național «N. Bălcescu», Liceul Teoretic «N. Iorga», Colegiul Economic «I. Ghica», precum și de suplimentare a numărului de clase la Liceul de Arte, unde actualul inspector școlar general Canciu Cătălin este profesor,

Primăria Municipiului Brăila

– nu susține reducerea numărului de clase de la licee și nici comasarea unităților de învățământ. Considerăm că demersul ISJ afectează în mod direct liceele de prestigiu din Brăila, care au adus performanță în învățământul brăilean.

– în condițiile în care la nivel național se propune distanțarea fizică, ISJ Brăila propune aglomerarea claselor și comasarea, măsuri care vor conduce la zădărnicirea combaterii Covid 19; nu putem fi de acord cu această abordare ilegală.

– solicităm ISJ Brăila renunțarea la aceste practici dictatoriale și ilegale, prin care persoane ajunse în funcție vremelnic, pe criterii politice, își bat joc de viitorul elevilor brăileni, urmărind interesul propriu.

La propunerea primarului, Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat în data de 31.08.2020 păstrarea actualei rețele școlare, fără reduceri de clase sau comasări de școli.

Azi, 19.01.2021, primarul și reprezentanții primarului au participat la ședințele Consiliilor de Administrație de la Colegiul Național «Gh. M. Murgoci», Colegiul Economic «I. Ghica» (vor participa și la celelalte ședințe) și au votat împotriva demersului abuziv și imoral propus de noul inspector Canciu Cătălin.

Primaria Municipiului Brăila a dublat în decembrie 2020 valoarea burselor de merit, de studiu și sociale, premiază în cadrul evenimentului Excelența în educație, organizat în fiecare an în data de 6 decembrie, elevii și profesorii care obțin locurile 1,2,3 la olimpiadele școlare naționale și internaționale și nu va aproba niciodată propunerea I.S.J. Braila de reducere a performanței în învățământ”.