Primarul Dragomir: Declaratiile lui Canciu cu privire la lista de candidati ALDE sunt un pic politice

IMG_0318

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca Municipalitatea a alocat in acest an 88,591 milioane ron pentru reabilitari si modernizari ale unitatilor de invatamant. Dragomir a precizat ca are de gand sa sustina in continuare cu fonduri invatamantul local, chiar daca relatia sa cu inspectorul scolar general, Catalin Canciu, nu este una dintre cele mai bune, avand in vedere ca l-a invitat o data la o discutie despre directorii de scoli, insa seful ISJ nu a venit si nici n-au mai avut vreo alta discutie fata in fata pe tema scolilor.

Edilul sef a apreciat astazi ca inspectorul scolar general Catalin Canciu s-a bagat intr-un scandal politic care nu face bine  ISJ, prin recentele sale declaratii legat de candidatii ALDE si prin faptul ca subit, unii dintre acesti candidati ALDE au devenit  directori de scoli.

Marian Dragomir considera ca ISJ trebuie sa aiba o colaborare apropiata cu primariile, pentru ca acestea platesc salariile profesorilor, finanteaza reparatiile de scoli si tot primariile fac suplimentari de buget, atunci cand scolile nu mai au bani de salarii. In acest context, edilul sef apreciaza ca a vorbi despre “primarii cu 8 clase si un liceu indoielnic”, asa cum a facut Canciu, nu este cea mai potrivita atitudine.

Primarul a mai afirmat ca declaratiile recente ale lui Catalin Canciu, privind faptul ca lista de candidati ALDE a fost cea mai respectata, sunt “un pic politice”, si surprind, in contextul in care seful ISJ sustine sus si tare ca refuza politizarea invatamantului.

Comentariile edilului sef Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: