Primarul Dragomir, indignat că deputatul Popa a spus că un fermier PSD executat de ANAF „a ciordit bani”: „Să vorbești ca ultimul vagabond… Putea să spună că a furat, că a avut un comportament ilegal, eventual că a devalizat!”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), este indignat de expresia folosită ieri de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, cu referire la PSD-istul Vasilică Priceputu, care a fost scos în față zilele trecute de PSD, cu ocazia unei vizite a ministrului Agriculturii, Ionuț Barbu, ca un model de fermier care contribuie la dezvoltarea agriculturii locale.

Popa a declarat că nu vede ce gen de „salvator al agriculturii brăilene” poate fi Vasilică Priceputu, în condițiile în care în urmă cu 2-3 ani, acesta a păcălit APIA cu peste 1,6 milioane lei și acum ANAF încrearcă să recupereze banii de la el, prin executare silită: „Domnul Priceputu, care a păcălit APIA cu 1.610.320 de lei. A depus o cerere de plată, a încasat niște bani, apoi a uitat că n-avea dreptul să încaseze acești bani, ANAF s-a îndreptat către firmele dumnealui. Dacă dumnealui e învățat să dea țepe (…) Sunt peste 300.000 de euro. A încasat de la APIA abuziv, că asta spune statul român, nu spun eu. Sunt acte, le am. A ciordit bani”.

În ceea ce-l privește, pe Dragomir nu pare să-l deranjeze ce a făcut colegul său de partid, ci faptul că Popa a folosit cuvântul „ciordit” cu referire la faptele lui Priceputu, în loc să se exprime mai elevat, să spună că că PSD-istul „a furat bani” sau că „a avut un comportament ilegal”, eventual că „a devalizat”.

Pe Dragomir nu-l deranjează faptul că al său coleg de partid a făcut un lucru ilegal, îl deranjează că Popa „vorbește ca ultimul vagabond” despre ilegalitățile făcute de PSD-ist: „Unii oameni au școală, au educație, pentru că nu întotdeauna au și noroc, nu reușesc să ajungă pe anumite poziții publice înalte.  Există și oameni care au bani și n-au școală, s-au descurcat în viață ei sau părinții lor și oamenii aceia ajung prin noroc, prin sacoșă sau prin diverse învârteli în poziții publice sau în poziții foarte înalte.

Acum nu trebuie să-i condamnăm că au ajuns acolo, dar din funcția respectivă ar trebui să asigure un respect, măcar să pară educați, dacă nu sunt și să fie foarte atenți la expresiile pe care le folosesc.

Deși la un moment dat poți să ai bani, educația nu poți s-o cumperi. În rest, a putut să cumpere aproape tot, inclusiv poziția. Folosea un cuvânt nu dintr-o zonă a interlopilor, ci a celor de cea mai joasă speță. Și a folosit cuvântul dezinvolt. Și spunea Popa Alexandru despre altul că a «ciordit».

Prin poziția pe care o are nu mai poate să spună că «a ciordit», ci putea să spună că a furat, că a avut un comportament ilegal, că nu a respectat legea, eventual că a devalizat. Dar să vorbească ca ultimul vagabond într-o conferință de presă despre un alt coleg agricultor, să spună că a ciordit, este ceva de neimaginat…”.