Protest al angajaților APIA din județul Brăila. Revendicările sunt de natură salarială

Protest al angajaților APIA din Brăila, desfășurat astăzi, timp de o oră. Acțiunea salariaților APIA din județul nostru a avut loc în paralel cu acțiuni similare organizate și în restul țării.

După cum se precizează într-un comunicat de presă, „Federația Agrostar, afiliată la BNS, a deschis astăzi, 11.12.2023, seria protestelor spontane ale salariaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centre Județene și Locale, membri ai Sindicatului Național APIA. Astfel, timp de o oră, activitatea APIA a fost întreruptă și la Centrul Județean Brăila, dar și la Centrele Locale din județ.

Ȋn urma numeroaselor promisiuni care nu s-au concretizat, în prag de sărbători, salariații APIA au hotărât să iasă în fața Centrelor Locale și Centrelor Județene, pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la discriminarea dintre ei și APIA Aparat Central raportat la salarizare, motivația fiind aceea că deși obiectul de activitate este același, salarizarea este diferită.

Personalul din teritoriu al Agenției beneficiază în acest moment de drepturi salariale mai mici, comparativ cu personalul din Aparatul Central APIA, iar cerința salariaților APIA din teritoriu este să beneficieze de salarii similare cu cele ale colegilor din aparatul central APIA, astfel îndreptându-se eroarea făcută odată cu aplicarea Legii salarizării 153/ 2017.

Seria acțiunilor de protest va continua în zilele urmatoare, luându-se în calcul deplasarea la București și pichetarea MADR până la rezolvarea acestei solicitări”.