Radulescu: PSD pune mana pe CJ Braila, numind interimar in posturi cheie clienti politici

P1100702

Consilierul judetean Adrian Neagu-Radulescu (PNL) acuza faptul ca CJ Braila “se afla in plin proces de impunere a oamenilor PSD in posturi cheie”, pe fondul interimatelor care treneaza in institutie. Radulescu se refera la interimatul presedintelui CJ, Viorel Mortu (PSD), precum si la cele ale secretarul judetului, directorului economic, directorului Directiei Tehnice, directorilor de la Achizitii si Directia juridica: “Actuala conducere a institutiei nu se grabeste sa organizeze concursuri in urma carora sa fie numiti oameni competenti, care stiu meserie si nu au legatura cu politica, pentru ca situatia este folosita pentru a aduce in posturi cheie oamenii PSD, care au facut si fac servicii partidului.

Pentru serviciile prezente si viitoare aduse PSD, toti acesti oameni sunt recompensati cu mii de euro lunar, din buzunarul braileanului, din bugetul public. Consiliul Judetean a devenit finantator pentru clientii PSD, cum ar fi actualul secretar interimar al judetului, doamna Dutu, care, in 2014, in vremea cand ii tinea locul domnului secretar Filote, s-a <<remarcat>> prin performanta ca toate actele semnate de ea sa fie anulate si contestate chiar de juristii de la Prefectura Braila, care s-au sesizat din oficiu. Un cadou frumos pe care PSD-ul il face doamnei Dutu, cunoscuta ca o apropiata a fostului presedinte Bunea-Stancu. Prin trenarea organizarii unui concurs, la care ar putea participa si oameni competenti si fara apartenenta politica, domnul Mortu prelungeste interimatul si face jocuri indoielnice.

La Directia Economica a CJ Braila, o alta situatie tulbure: doamna Angelica Valcea, care a facut auditul la aceasta directie, prin care l-a descarcat de gestiune pe Bunea-Stancu, sustinand ca nu sunt probleme, este acum directorul interimar. Cat de putine probleme erau acolo este treaba procurorilor sa demonstreze, cert este ca fosta directoare economica este trimisa in judecata, cu sechestru pe avere. Domnul Mortu anunta, la sfarsitul lunii mai, ca doamna Valcea va ocupa functia o luna jumatate cel mult, pana la organizarea concursului. Au trecut aproape trei luni si nimeni nu ne poate spune daca macar s-a demarat procedura pentru organizarea concursului de director economic. Un alt cadou facut de pesedisti unui om care l-a acoperit pe Stancu si pentru care PSD ii ofera peste 1.000 de euro lunar din bugetul public. O fi si asta un secret de a accede intr-o functie publica bine platita: sa speli urmele baronului!”.