Recompense de mii de lei, pentru elevii si profesorii de nota 10 ai Brailei

Image3

Noi premii pentru elevii cei mai merituosi ai Brailei, insotite de recompense si pentru profesorii care i-au adus la performante de exceptie. S-a intamplat astazi la Casa Tineretului din Braila, unde 15 elevi care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala sau la Bacalaureat au primit premii de cate 3.000 lei, iar profesorii lor, premii de cate 1.000 lei, pentru fiecare elev exceptional pe care l-au instruit. Aceasta festivitate vine la cateva zile dupa cea realizata de Ministerul Educatiei, in care au fost oferite premii in bani elevilor din toate judetele tarii care au obtinut nota 10 la unul dintre cele doua examene amintite.

De aceasta data, insa,  recompensele au fost oferite de la bugetul local, de catre Consiliul Judetean si Consiliul Municipal, iar  la festivitate au fost prezenti  ministrul Educatiei, Remus Pricopie, precum si presedintele Comisiei de Invatamant din Senat, Ecaterina Andronescu.

Autoritatile brailene au continuat astfel traditia recompensarii elevilor  – si mai nou, a profesorilor – care fac performanta la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat, prin oferirea unor premii in bani. In cadrul festivitatii de astazi, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a amintit ca la Evaluarea Nationala este al doilea an consecutiv cand Braila s-a clasat pe locul I in topul national, iar la Bacalaureat, al treilea an consecutiv in care judetul se afla pe primul loc. Stancu i-a indemnat pe elevi, dar si pe profesori, sa continue sa faca performanta si a spus ca spera ca la anul sa fie si mai multi cei care vor primi premii, fiindca atat CJ, cat si CLM aloca cu bucurie fonduri de la buget pentru astfel de performante: “Noi vrem sa incurajam cat mai multi copii sa aiba 10 pe linie; la anul sa avem 50, ca noi suntem pregatiti, consilierii nostri de-abia asteapta sa voteze sume mai mari pentru elevii Brailei care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala sau la Bacalaureat”.

Amintim ca cei opt absolventi de liceu braileni  care au promovat Bacalaureatul cu media 10 sunt: *Colegiul National „Nicolae Balcescu”: Sabina Ioana Bolohov – specializarea Stiintele naturii, Ana-Maria Milea – Mate-info, Alina Georgiana Mustata – Mate-info, Ionut Picus – Stiintele naturii *Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”: Lavinia Chituleasa, Ecaterina Damian, Andrei Mardale – specializarea Mate-info *Liceul de Arta: Ana Diaconu, specializarea Muzica.

De asemenea, printre performerii premiati astazi s-au aflat si elevii de media 10 la Evaluarea Nationala, respectiv: Andrei Radu si Miruna Vlad, de la Colegiul ” Nicolae Balcescu”, Maria Alexandra Bran, de la Scoala “Ion Creanga”, Cristian Grecu , Gabriel Moise de la Scoala “M. Eminescu” , Florentina Ilie, de la  Scoala “Vlaicu Voda”, Calin Vasile de la Scoala “Fanus Neagu”.