Rotaru: Nu vom colabora cu PNL pentru formarea majoritatilor in CJ, CLM si consiliile locale

rr3

Presedinte PSD Braila, Ion Rotaru, exclude orice posibila colaborare cu PNL dupa alegeri, pentru formarea majoritatilor in Consiliul Judetean, Consiliul Local Municipal sau consiliile locale. Spre deosebire de presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu, ce recomanda sa se ia in calcul si aceasta varianta, daca va fi cazul, pentru a se asigura majoritati stabile  in consiliile  amintite, Rotaru nu este dispus sa faca niciun acord cu liberalii, sub niciun motiv.

De altfel, presedintele PSD local este convins ca partidul sau va avea suficienti consilieri ca sa nu aiba nevoie de colaborarea PNL, pentru a asigura majoritatea in CJ, CLM si celelalte consilii din judet: “Exclud orice colaborare cu PNL si nu ne intereseaza asemenea discutii si aliante. Sigur ca domnul Simionescu a exprimat un punct de vedere personal, plecand de la niste precedente, lucrurile acestea s-au mai intamplat, dar noi acum nu suntem dispusi sa mai facem asemenea intelegeri. Avem suficienta forta, avem organizatii puternice si din tot ce a rezultat din sondajele pe care le-am facut, din discutiile pe care le facem cu oamenii acum, in precampanie, rezulta clar ca PSD, candidatii la primarii, la Consiliile locale, la Consiliul Judetean, la Consiliul Local Municipal, sunt cei mai apreciati si vom castiga aceste alegeri”.

Intrebat daca respingerea ferma a oricarei variante de colaborare cu liberalii este legata de faptul ca social-democratii nu mai au incredere in PNL, sau despre altceva, presedintele PSD Braila ne-a spus: “Ne deranjeaza doua lucruri: faptul ca am fost aliati si au tradat, adica s-au aliat cu fostii adversari, impotriva carora am luptat impreuna, dar si ceea ce se intampla astazi pe scena politica in general, aceste atacuri virulente pe care le fac permanent – unele, total nefondate”.

Amintim ca si presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, a exclus varianta unor posibile intelegeri cu PSD pentru formarea de majoritati in consiliile locale.