S-au selectat participanții la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila a realizat preselecția pentru cea de-a XVI-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”, care se va desfășura în perioada 16-18 iulie.

Manifestarea are drept scop promovarea muzicii ușoare autentice, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și internaționale.

Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: *concurs; * recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului.

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 ani și se desfășoară cu acompaniament orchestral (live).

Regulamentului manifestării poate fi găsit aici: http://festival-george-grigoriu.ro

În urma preselecției vor intra în concurs 24 de candidați din România, Italia, Bulgaria, Kazahstan, Polonia, Bosnia Herțegovina, Ungaria, Armenia.

Vineri, 16 iulie, în deschiderea festivalului, va susține un concert Cezar Ouatu, sâmbătă, 17 iulie este programat un concert susținut de Luminița Anghel&Nico, iar duminică, 18 iulie, după Gala de decernare a premiilor este programat urmări concertul trupei Taxi.

În ceea ce privește premiile oferite, acestea sunt următoarele: *Trofeul Festivalului – 4.000 de euro; *Premiul I – 2.000 de euro; *Premiul II – 1.500 de euro; *Premiul III – 1.000 de euro; *Mențiune – 500 de euro.