SARCASM DE VICEPRIMAR (JANTEA-CRICAN): VOM INCEPE MODERNIZAREA CAII GALATI IN 3020 SI O VOM TERMINA IN 1985

Viceprimarul Brailei, Alexandru Jantea-Crican (PSD), a fost iritat astazi de insistenta cu care consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a cerut lamuriri in legatura cu o serie de detalii legate de proiectul de modernizare a Caii Galati. Jantea Crican i-a dat replica lui Botea in acelasi stil sarcastic pe care il abordeaza de obicei in sedintele CLM, atunci cand raspunde unor consilieri care, in opinia lui, vorbesc despre lucruri la care nu se pricep sau pe care nu le pricep.

Botea a cerut lamuriri privind sumele alocate pentru diverse lucrari din cadrul proiectului si a vrut sa stie de unde provine suma suplimentara de peste 2 milioane lei, raportat la valoarea proiectului aprobata initial (pentru lucrarile care ar fi trebuit sa se incheie in decembrie 2017). De asemenea, PND-istul a cerut si unele detalii tehnice si a facut comentarii in legatura cu acestea.

Viceprimarul a comentat: “Finantarea a fost facuta pe PNDL1, costurile sunt similare acum – SIMILARE! – cu vechile costuri, singura diferenta constand in faptul ca din 10% suprafata pe care aveam cedari de fundatie la momentul respectiv, acum avem pe 30%, intrucat cel care a efectuat lucrarile intiale a parasit santierul, au fost infiltratii pe timpul iernii si s-a extins acea zona. Repet, preturile sunt egale cu ce am avut prin PNDL 1 prima data. Diferenta de bani apare doar ca s-a surpat soseaua mai mult decat inainte. Eu zic ca este evident pentru toata lumea.

Interventia pe care a facut-o <<Micatis>> (asfaltarea unei portiuni din Calea Galati care era foarte accidentata si pe care nu se mai putea circula in conditii de siguranta – n.r.) este o interventie in situatii de urgenta, cu plombe care in conformitate cu legislatia in vigoare au o garantie de 6 luni. Iar raportat la ce ati spus dvs, ca vor fi finalizate lucrarile in aprilie 2020, inainte de alegeri, va inselati! Aveti cunostinta de care este durata de eligibilitate a finantarii pe PNDL1?”.

“Pai cand incepe lucrarea? Deja anul asta e pierdut, practic!”

“Bineinteles, anul asta e pierdut, anul viitor va fi si acela pierdut, o vom incepe in 3020 si o vom termina in 1985!”, a replicat cu caustic Jantea-Crican.

“Daca sunteti ironic, nu are rost sa mai discutam!”

“Dvs ati atras atentia asupra unor aspecte care nu au niciun fel de aplicabilitate. Nici macar nu stiti care este perioada de eligibilitate a finantarii pe PNDL1 !”, a incheiat viceprimarul.

Amintim ca astazi, in CLM Braila s-au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizati pentru proiectul ce vizeaza modernizarea Caii Galati – un proiect care acum este in valoare de 8.685.051,67 lei (cu TVA).