“Scoala parintilor”, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”

3

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” din Braila si Asociatia “Pavilionul de Ceai” organizeaza o “Scoala a parintilor”, in cadrul unui program de voluntariat sustinut cu ajutorul unor psihologi si psihoterapeuti. Astfel, joi, 6 noiembrie, la orele 17.00, la Bibiloteca Judeteana, se va inaugura “Scoala Parintilor”, proiect in cadrul caruia se vor desfasura 12 intalniri despre dezvoltare, emotie, comunicare si performanta la parinti si copii – participarea fiind gratuita. De asemenea, toti cei inscrisi in program vor beneficia de o consultatie psihologica gratuita, oferita de psihologii Liliana Niculae si Daniel Caragata.

Tematica aleasa de organizatori vizeaza subiecte precum: bucurie/ tristete, ura – declansare si discomfort; invidie si gelozie – efectele sentimentelor de ura; performantele copiilor; motivatia copiilor si performanta; recunoasterea si sistemul de recompense; rolul adultului in stimularea performantelor. Un alt subiect de interes este “Parintele, intre educatia si libertatea copilului”.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului „Raftul cu initiativa – Dezvoltarea de programe de voluntariat in biblioteci”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.