Se fac înscrieri la Concursul Județean de Proză Scurtă „Fănuș Neagu”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila anunță că se fac înscrieri pentru Concursul Județean de Proză Scurtă „Fănuș Neagu”, ajuns la cea de a VI-a ediție. Concursul se adresează elevilor brăileni cu vârste între 11 și 19 ani talentați la scris, care vor să-și exerseze conediul la proză scurtă, având ca tematică prietenia, copilăria, câmpia, Brăila și Dunărea în opera lui Fănuș Neagu.

Concursul nu implică taxă de participare.

Lucrările vor fi încadrate și evaluate în două categorii de vârstă: *11 – 14 ani; *15 – 19 ani.

Lucrările, însoțite de fișa de înscriere vor fi trimise doar electronic, pe adresa de e-mail concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro, până la data de 28 aprilie 2023, inclusiv.

Juriul va fi format din scriitori, critici literari, profesori.

Premiile vor fi acordate pe secțiuni, astfel: *Marele premiu ”Fănuș Neagu” al concursului; *două Premii I, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă; *două Premii II, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă; *două Premii III, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă; *două Mențiuni, câte una pentru fiecare categorie de vârstă. Pot fi acordate și alte premii/distincții. Agenții economici, școlile și liceele, instituțiile de cultură sau alte instituții din județul Brăila pot acorda premii speciale.

Premierea va avea loc la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila în data de miercuri, 24 mai.

Lucrările premiate vor fi publicate pe site-ul instituției amintite și în antologia de proză scurtă, „Fănușiana VI”, editată de Editura ”Proilavia” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila. Antologia va fi publicată în format electronic pe site-ul dedicat concursului.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns