Se fac înscrieri pentru cea de a treia ediție a Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) Ștefan Tropcea organizează cea de a treia ediție a Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”. Manifestarea va avea loc în data de 15 mai, la Brăila, la Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă.

Festivalul se dorește a fi un eveniment anual, competitiv și are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia umoristică, schița umoristică, aforismul – în literatura de gen a urbei. La concurs poate participa orice creator din țară, indiferent de vârstă.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni, UMOR PE RIME (fabulă și poezie umoristică) și PROZĂ SCURTĂ (schiță umoristică și aforisme), având o temă unică, și anume „Injecție”. Concurenții pot participa la ambele secțiuni și subsecțiuni, însă nu pot obține decât un premiu.

Lucrările vor fi trimise până la data de 30 aprilie 2021 (data poștei), pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Brăila, Piața Poligon, nr.2, Brăila, cu mențiunea: „pentru concursul Întâlnirea Umoriștilor”.

Regulamentul concursului poate fi studiat pe site-ul instituției, la adresa www.culturabraila.ro

Lucrările primite vor fi analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză, președintele CUB.

În cazul în care, din cauza pandemiei, nu se va putea organiza Gala Laureaților, se va considera Festival Concurs prin corespondență.