Secția de Drumuri Naționale Brăila se pregătește pentru iarnă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – Direcția Regională Drumuri și Poduri Buzău – care are în administrare și drumurile naționale din județul Brăila – desfășoară în această perioadă activități care țin de pregătirea drumurilor amintite pentru perioada de iarnă.

Mai exact, este vorba, printre altele, despre:

*Lucrări de înlăturare a obstacolelor care ar putea provoca înzăpezirea drumurilor

Sunt curățate zonele de buruieni, mărăcini, tufe, lăstari, arbuști, garduri vii de pe zona drumurilor.

Termen de finalizare: 30.11.2023 (în funcție de eliberarea terenurilor de culturile existente)

*Pregătirea pentru iarnă a bazelor de deszăpezire

În perioada 1.10 – 1.11.2023 în bazele de deszăpezire se fac reparații la clădiri și instalații, precum și completările necesare la inventarul cazarmament, echipamentul de lucru și protectie.

Termen: 1.11.2023

*Apărarea drumurilor cu panouri parazăpezi

Au fost stabilite sectoarele de drum ce vor fi apărate cu panouri parazăpezi, numărul rândurilor și lungimea acestora. Montarea panourilor va începe imediat după incheierea unui nou contract subsecvent, termenul de finalizare fiind 1 decembrie 2023, aceasta și funcție de eliberarea terenurilor de culturi și de realizarea lucrărilor agricole.

După montare se vor efectua revizii săptămânale, verificandu-se ancorele și dispozitivele de prindere, pentru a realiza stabilitatea și întinderea lor corectă, în special după ploi abundente sau furtuni puternice.

Pentru iarna 2023-2024 se vor monta parazapezi pe o lungime de 18.689 m.

*Semnalizarea rutieră pe timp de iarnă

Semnalizarea rutieră va fi completată cu indicatoare de circulație care vor avertiza pericolele specifice sezonului de iarnă. Indicatoarele rutiere vor fi instalate înaintea rampelor sau pantelor cu declivități peste 4%, precum și în sectoare unde nu se acționează cu materiale chimice sau antiderapante sau pe care în mod frecvent se produce lunecuș prin formarea de polei sau gheață.

Până la data de 15.11.2023 se vor monta 264 bucăți indicatoare rutiere specifice pe timp de iarnă.

*Utilaje și echipamente pentru intervenție

Realizarea lucrărilor de .prevenire și combatere a lunecușului și înzăpezirii drumurilor se va efectua în regie cu utilaje și echipamente închiriate.

*Aprovizionarea cu materiale pentru combaterea poleiului

În vederea sporirii gradului de siguranță a circulației rutiere în timpul iernii se folosesc de regulă sare și soluții de sare, clorură de calciu și materiale antiderapante.

În ceea ce privește strict programul de măsuri stabilit de Secția de Drumuri Naționale Brăila, în sensul pregătirii pentru iarna 2023-2024, acesta este următorul:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns