Simionescu: Nu il mai vreau pe Fudulaiche in Primaria Braila

P1080350

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara categoric ca nu il mai vrea in echipa sa pe fostul secretar al institutiei, Mircea Fudulaiche, in cazul in care acesta se va hotari sa puna punct perioadei de autosuspendare din functie si sa revina la serviciu. Simionescu spune ca nu crede ca este oportun ca Fudulaiche sa-si reia postul, in conditiile in care a facut o greseala majora, care a afectat grav bugetul local, motiv pentru care s-a si autosuspendat, anul trecut: “O sa vedem ce se intampla din punct de vedere al instantei, dar eu i-am spus la momentul la care am discutat – si situatia este identica acum – ca oportunitatea revenirii sale in functie eu nu o vad. Nu am o problema cu dumnealui ca persoana, dar…

Eu nu zic ca merge treaba mai bine, sau mai putin bine cu noul secretar, dar domnul Fudulaiche a avut un moment prost – iar vina e oarecum partajata, nu neaparat numai a domnului Fudulaiche – si acum asta este… Si va mai spun o treaba: niciunul dintre noi nu este de neinlocuit, pana la urma, fiecare trebuie sa isi vada de drum”.

Edilul-sef a mai explicat ca potrivit legii, pentru revenirea lui Fudulaiche in functia de secretar al CLM Braila ar fi suficient ca acesta sa renunte la autosuspendare. Primarul a precizat ca daca Fudulaiche va lua aceasta decizie, nu exista un mijloc legal prin care sa fie impiedicat sa-si reia postul, insa Simionescu se bazeaza pe faptul ca in urma unei discutii barbatesti, intre patru ochi, il va convinge pe acesta cu vorba buna ca nu mai este dorit in Primaria Braila: “Daca se va pune aceasta problema, discutia va fi intre noi doi, ca persoane. Nu am formula legala ca sa-l impiedic sa revina in functie. Dar eu am spus intotdeauna ca relatia dintre un sef si un subaltern este legata de un anumit tip de intelegere intre cele doua persoane. Nu neaparat sa se iubeasca, sa fie prieteni, ci sa conlucreze, sa poata sa colaboreze. Dupa toate discutiile care au fost, cred ca preferabil ar fi sa intram intr-o astfel de zona: ne oprim aici, ramanem cunoscuti, dar fiecare isi vede de drumul lui”.

Potrivit primarului, autosuspendarea lui Mircea Fudulaiche pe termen de sase luni, ceruta “din motive de sanatate”, se va incheia la finele lui noiembrie sau inceputul lui decembrie.

Amintim ca Primaria Braila a pierdut anul trecut 20 de milioane de lei, contravaloarea unei corectii aplicate in proiectul de modernizare a Bulevardului Dorobantilor, dupa ce Municipalitatea nu s-a prezentat in instanta. Vina pentru aceasta greseala a fost a secretarului general al Primariei, Mircea Fudulaiche, dar si a sefei Directiei Juridice, Angelica Bratu. La momentul respectiv, Fudulaiche a explicat  faptul ca a pierdut termenul de recurs din cauza unui incendiu intamplat in biroul sau, in urma caruia ar fi ars mai multe documente, printre care si adresa prin care era comunicat noul termen al procesului respectiv.