Sorin Ioniță, despre decizia sa și a Antonetei Ioniță: În momentul în care partidul lui Ludovic Orban va fi înființat cu acte în regulă noi suntem acolo. După 1 Decembrie vom demisiona din PNL

Prim-vicepreședintele Organizației Județene PNL Brăila, Antoneta Ioniță (fost deputat) și prim-vicepreședintele Organizației Municipale PNL Brăila, Sorin Ioniță (fost consilier municipal), vor demisiona din PNL după 1 decembrie și vor trece în partidul lui Ludovic Orban.

Cei doi liberali au avut atitudini critice cu privire la modul în care a înțeles să se manifeste Florin Cîțu încă înainte ca acesta să fie ales președintele PNL și au continuat să-și exprime dezamăgirea și nemulțumirea în ceea ce privește direcția în care el a dus partidul și după ce a devenit președinte. Soții Ioniță au respins categoric varianta unei alianțe PNL-PSD atunci când aceasta a fost luată în discuție, iar acum, când alianța a fost parafată, ei au decis să plece din PNL și să se îndrepte către partidul ce va fi înființat de Ludovic Orban.

„În momentul în care partidul lui Ludovic Orban va fi înființat cu acte în regulă noi suntem acolo. Nu am ascuns și nu voi ascunde că noi suntem alături de liberali, de liberalii autentici.

Este o mare dezamăgire ce se întâmplă cu PNL și cu România, în general. Acum chiar dacă n-ai face politică și dacă ai analiza lucrurile ca simplu privitor, nu poți să nu realizezi că ceea ce se întâmplă cu România nu este bine, că nu mergem într-o direcție benefică oamenilor.

Noi așteptăm să treacă Ziua Națională a României și vom merge la partid să ne depunem demisiile”, ne-a declarat Sorin Ioniță.

Întrebat dacă mai sunt colegi din PNL Brăila care sunt nemulțumiți de faptul că s-a bătut palma pentru formarea alianței PNL-PSD, Ioniță a spus: „Am discutat și cu alți colegi, care ne împărtășesc opiniile, dar nu vreau să dau prea mult amănunte pe această temă. Pot să vă spun că sunt printre aceștia și oameni care sunt aleși și care deocamdată nu pot să facă pasul pe care-l facem noi, să-și dea demisia din PNL, pentru că și-ar pierde mandatele”.

În ceea ce privește zvonurile că el și soția sa se vor ocupa de coordonarea filialei Brăila a partidului lui Ludovic Orban, Sorin Ioniță a comentat: „E prematur să discutăm despre asta ceva. Nu știu cine o să fie desemnat să se ocupe de asta, deocamdată nu s-a discutat nimic pe aceasta temă cu domnul Orban”.

Liberalul consideră că ceea ce se întâmplă acum în politică depășește orice limită: „Aici nu mai este vorba despre politică, este o chestiune de supraviețuire a noastră, a tuturor. O împreunare din asta împotriva naturii (PNL-PSD – n.r.) a mai fost consumată în trecut și ce s-a întâmplat în urma ei? Am învățat ceva? Nu am învățat nimic.

«Prietenia» PNL-PSD va ține exact cât vor fi bani. După ce se vor termina banii o să apară scandalurile.

Este foarte probabil ca PNL să ajunga așa cum a ajuns PNȚCD. Probabil în PNL vor rămâne 2-3-4-5 și în final va rămâne unul care va avea cheia de la sediul partidului și va aprinde și va închide lumina. Liberalii care sunt cu adevărat liberali nu vor rămâne în PNL”.