Stancu: Hai sa vorbim de noi si sa-i lasam pe galateni sa lancezeasca in zona lor!

996

Presedintele Consiliului Judetean  Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat astazi ca a fost aprobat memorandumul guvernamental in care sunt trecute podul peste Dunare de la Braila si autostrada Galati-Braila-Buzau, ca investitii prioritare.

“Am trecut de faza in care eram in discutii, la o Hotarare de Guvern, iar acest  proiect  pleaca la Bruxelles, sursele de finantare fiind sumele care au ramas de anul trecut de la programele pe Transport, la nivelul Uniunii Europene. Mai exact, sunt  23 miliarde de euro ramase, din care Romaniei ii revin 1,2 miliarde euro. Se preconizeaza ca inspre toamna sa inceapa procedurile de licitatie, iar mai departe, se vor incepe probabil propriu-zis lucrarile in primul trimestru al anului viitor, daca nu sunt contestatii, asa cum se mai intampla”, a declarat Stancu

Intrebat fiind daca varianta finala ramane podul peste Dunare pentru care Braila are studiul de fezabilitate deja facut, sau se mai ia in calcul si varianta subterana, promovata de Galati, seful CJ a raspuns: “Toti putem sa avem visuri. Eu cred ca varianta cu tunelul e precum fluturii aia de noapte, care mor in aceeasi noapte. Pai daca au aprobat ca numai studiul de fezabilitate sa coste 10 milioane de euro, atunci tunelul cat putea sa coste? Dar hai sa vorbim despre noi si sa-i lasam pe vecinii nostri sa lancezeasca in zona lor, iar noi sa ne facem treaba in zona noastra”.