Stancu: Inca nu s-au gasit bani pentru plata contributiilor sociale ale cadrelor didactice

stancu 7

*presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca inca nu s-a primit acordul Ministerului de Finante, pentru transferul de fonduri care ar permite acoperirea sumei necesare platii salariilor si a contributiilor la buget aferente, in invatamantul local

 

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a confirmat in aceasta dimineata faptul ca inca nu s-a rezolvat problema fondurilor necesare acoperirii  integrale a salariilor din invatamantul local. Stancu a precizat ca odata trimisa la Ministerul Finantelor solicitarea Inspectoratului Scolar Braila, privind aprobarea transferului unor fonduri din bugetul aferent trimestrului IV, in bugetul trimestrului I, va face si el demersuri la Guvern, pentru a sprijini aceasta propunere. Seful CJ nu crede ca vor fi mari probleme in acest sens, intrucat, spune el, nu este o chestiune care se intampla doar in judetul Braila si trebuie gasita o rezolvare la nivel national.

La randul sau, primarul municipiului, Aurel Simionescu a tinut sa sublinieze ca nu exista niciun pericol ca pe data de 10 martie, angajatii din sistem sa nu-si primeasca sumele pe care le incaseaza direct, fiecare, ci este pusa sub semnul intrebarii doar plata integrala a contributiilor la buget aferente drepturilor salariale, pentru unele dintre cadrele didactice – mai ales acelea din municipiu.

Amintim ca la nivel judetean, mai sunt necesare circa 200.000 de Ron, pentru a se putea achita integral, in termenul legal, contributiile la buget ale tuturor angajatilor din sistem.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: