TABARAC, DESPRE ALEXANDRU POPA: DE LA ÎNĂLȚIMEA AVERII SALE DE LATIFUNDIAR, REPREZENTANTUL CLANULUI POPA MĂ CEARTĂ CĂ AM UN VENIT DE DOAR 3000 LEI PE LUNĂ. TATĂL MEU NU ESTE PRIMAR CA SĂ SE ÎNGRIJEASCĂ SĂ-MI MEARGĂ AFACERILE CA UNSE

Schimb de replici dure și de acuzații între candidatul independent Adrian Tabarac (fost PNL) și candidatul PNL Alexandru Popa.

Tabarac, fost președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, a decis să candideze ca independent pentru Camera Deputaților, nemulțumit fiind de modul în care s-au desemnat candidații liberali pentru alegerile parlamentare, dar și de faptul că, în opinia sa, unii dintre aceștia nu reprezintă PNL Brăila.  Mai exact, Tabarac îl consideră pe Alexandru Popa (nr. 1 pe lista candidaților PNL Brăila la Camera Deputațiilor) ca fiind „un bătăuș care a desfigurat oameni”, iar pe Alexandru  Bucălău ca fiind un traseist și un extremist (aluzie la faptul că acesta a plecat pentru o perioadă din PNL la PRM).

Ieri, Popa a făcut pe o rețea de socializare câteva comentarii acide la adresa fostului său coleg Adrian Tabarac, liberalul afirmând că Tabarac „are mari probleme cu respectarea legii”, că acesta „are o campanie electorală cu apariții dese în mass media locală, fără proiecte concrete, evident, doar cu acuzații, victimizări și eterna cerșetorie de voturi liberale”. De asemenea, în postarea sa Popa  îl întreabă pe Tabarac „cu ce bani își susține această campanie electorală ca independent, ținând cont că singurul său venit său lunar este de 1.992 lei pe lună, așa cum apare în declarația lui de avere” și îl acuză că „a uitat să îi treacă în declarația de avere cele 10 miliarde de lei vechi împrumutate și cheltuite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2019”.

Adrian Tabarac a răspuns astăzi  acuzațiilor lui Popa tot pe o rețea de socializare: „Există un moment în biografia lui Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor, care ne arată ce se întâmplă în mintea unora dintre infractorii din lumea asta. Momentul în care Escobar se hotărăște să candideze pentru un loc în Parlament din partea Movimiento de Renovación Liberal. Același sindrom, dintr-o perspectivă românească, este descris în «Gaițele», piesa lui Alexandru Kirițescu. Sau în romanul «Ciocoii vechi și noi», de Nicolae Filimon. Dorința de parvenire, impostura crasă plecate dintr-o defectare a unei nevoi firești, aceea de recunoaștere socială. Aceeași genă defectă care i-a făcut pe mulți PSD-iști să se umple cu titluri de doctori obținute la fabrici de diplome. De ce? Ca să-și îmbrace nimicul în funcții, în masterate și doctorate, chiar dacă nu sunt în stare să pună o cratimă acolo unde trebuie.

Candidatul liberal Alexandru Popa, cunoscut pentru că, alături de alți membri ai clanului său, a bătut o mulțime de oameni în discotecile și prin boscheții din Bărăgan, cel poreclit «Spaima comunei Cireșu» și «Șmecherul de la Făurei», mi-a dedicat ieri o postare pe Facebook. În toată «cariera» lui politică, așa-zisul liberal, acest bătăuș de Bărăgan, nu a scris nici măcar două rânduri despre adversarii din PSD, în schimb îmi dedică mie o epistolă plină de acuzații nefondate. Firește, «doctorandul» Popa uită să spună că textul nu este scris de el, ci de aceeași persoană care a semnat, sub pseudonim, și falsul articol publicat pe internet, din care, chipurile, Popa nu face decât să citeze. (Apropo, domnule «doctorand» Alexandru Popa, spune-i autoarei postării că «a-i denigra-o» se scrie „ai denigra-o” – un pic de gramatică a limbii române nu ți-ar strica nici ție, dacă tot visezi să te duci în Parlament )

De la înălțimea averii sale de latifundiar, reprezentantul pentru Parlament al clanului Popa din Cireșu mă ceartă că am un venit de doar 3000 lei pe lună. Așa este, domnule «doctorand», tatăl meu nu este primar ca să se îngrijească să-mi meargă afacerile ca unse. 3000 de lei îmi sunt suficienți în Brăila. De altfel, cam acesta este salariul mediu în oraș. Nu-mi este rușine cu asta. Avariția nu mi-a mâncat nici sufletul, nici mintea!

Reavoința sau analfabetismul funcțional ale candidatului Popa și ale celor din jurul lui se văd, din păcate, și în felul în care interpretează legile. Am respectat mereu prevederile legale, iar acuzațiile lui Popa sunt doar minciuni. Banii pe care i-am împrumutat în timpul campaniilor electorale au fost în perfect acord cu legea, iar ei nu figurează în declarația de avere fiindcă au fost restituiți în același an. Firește, în cazul în care cowboy-ul din Cireșu ar dori să știe adevărul, l-ar putea întreba pe Vasile Varga, candidatul PNL aflat pe poziția a doua la Camera Deputaților. De la Vasile Varga am împrumutat o mare parte a sumei necesare pentru a putea derula, perfect legal, campania electorală a PNL (bănuiesc că știi deja că nici domnul Vasile Varga nu și-a trecut în declarația de avere împrumutul, pentru că așa este corect). Toate contractele au fost avizate de conducerea centrală a partidului și au fost verificate și publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă.Totul, absolut totul este legal, transparent și public! Citiți Legea Electorală și, mai cu seamă, puneți mâna pe carte (cred că nu acuzi conducerea centrală a PNL de nelegalități?).

E trist că PNL Brăila a ajuns să defileze cu astfel de oameni. Bătăuși, analfabeți funționali, mincinoși, oameni care nu sunt în stare să citească și să înțeleagă o lege, niște bătăuși care visează să ajungă în Parlament. De altfel, nu cred că «Șmecherul Făureiului» vrea cu adevărat să vorbească despre bani dați cu camătă, despre spălare de bani și evaziune fiscală. Cu sau fără imunitatea la care visează, sunt sigur că, la un moment dat, o să vorbească despre asta exact cu cine trebuie. Iar atunci, așa cum tot fac de la o vreme, o să scriu pe Facebook: «Am avut din nou dreptate».

P.S. – Alexandru Popa, în urmă cu trei-patru luni nu îți arătam prietenie. Ci respectul și colegialitatea firești față de un coleg de partid. M-am lămurit, cu timpul, că nu meriți nici asta. Că mi-ar fi rușine să fiu coleg de partid cu tine, că tot ce s-a scris în ziare despre bătăile în care clanul tău a fost implicat este adevărat, că oamenii ca tine sunt toxici și falși. Că nu trebuie să fac niciun compromis. Că bătăușii,impostorii însetați să parvină trebuie împiedicați să ajungă în Parlament. Și că e datoria mea să fac asta. Așa cum este datoria fiecărui brăilean cu drept de vot!”.