TOTOLICI: ESTE DIN VINA PRIMARULUI DRAGOMIR PENTRU SITUATIA DIFICILA IN CARE SE AFLA CS CUZA SPORT BRAILA. ORGOLIU, NEPUTINTA SAU RAZBUNARE?

Reprezentantul CS Cuza Sport Braila, Mircea Totolici, il acuza pe primarul municipiului, Marian Dragomir, ca dezinformeaza cetatenii, atunci cand sustine ca amintitul club este unul privat. Totolici, care in ultimele luni a tras mai multe semnale de alarma legate de situatia financiara extrem de dificila a CS Cuza Sport si de faptul ca Municipalitatea nu i-a acordat sustinerea promisa, este de parere ca Dragomir este vinovat pentru criza in care se afla clubul in prezent.

Mircea Totolici a explicat astazi pe larg care este punctul sau de vedere asupra acestei chestiuni, intr-o postare facuta pe o retea de socializare: “Domnule Primar Dragomir Viorel Marian, a venit momentul ca cetatenii din Braila sa ia la cunostinta faptul ca situatia in care este Cuza Sport Braila este din vina dumneavoastra.

1. Dezinformati pe toata lumea de faptul ca CS Cuza Sport Braila este un club privat. GRESEALA!!! CUZA SPORT BRAILA este o structura sportiva DE DREPT PRIVAT fara scop lucrativ si organizat cu personalitate juridica non profit, un ONG.
Conform legii 69/2000 la art.18 ind.1 , prin hotarare a autoritatilor deliberative ale administratiei publice locale se pot aloca sume pentru finantarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat infiintate pe raza Municipiului Braila constituite ca persoane juridice fara scop patrimonial, detinatoare de certificat de identitate sportiva si afiliate la federatiile de specialitate – in speta, la Federatia Romana de Baschet. ASADAR,CUZA SPORT BRAILA NU ESTE CLUB PRIVAT, SRL SAU S.A. , CI UN SIMPLU ONG .

2. Prin adresele 27117/12.07.2018 si 27460/16.07.2018 , Cuza Sport Braila v-a solicitat, pe baza de NOU proiect pentru Liga Nationala si pentru cele 3 echipe de copii si juniori, suma de 330.000 lei, urmand ca si clubul nostru sa contribuie din venituri proprii – cotizatii membri si sponsorizari – cu suma de 160.000 lei.

3. Adresa numarul 28431 din 23.07.2018 trimisa catre Federatia Romana de Baschet, adresa semnata de dvs, solicitati Federatiei INSCRIEREA CUZA SPORT BRAILA IN LIGA NATIONALA DE BASCHET MASCULIN SEZONUL 2018-2019, ASIGURAND FAPTUL CA SI PENTRU ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA DIN BRAILA este foarte importanta o astfel de activitate sportiva sa se desfasoare la acest nivel de performanta in Braila.

4. Prin adresa 28431 din 23.07.2018 afirmati ca suma solicitata de CS CUZA SPORT Braila, 330.000 lei, poate fi alocata doar in urma unei rectificari bugetare cel mai devreme in luna august 2018.

5. Dupa incidentul din septembrie, vine o promisiune asumata catre componentii echipei de seniori la dumneavoastra in birou, in care ati promis suma de 180.000 lei pentru sedinta CLM din octombrie 2018, suma ce urma a fi directionata catre CLUBUL NOSTRU prin rectificare bugetara… si… apare PORUMBELUL magic, care ne arata din nou cum la BRAILA NU SE POATE!!!!!!!!

Pe aceasta cale, va rog, ca cetatean al Municipiului Braila si reprezentant al ORGANIZATIEI NON PROFIT – CLUBUL SPORTIV DE DREPT PRIVAT – CUZA SPORT BRAILA, CAT SI IN NUMELE A PESTE 250 DE COPIII BRAILENI, sa ne raspundeti public :

1. DE CE NU SE POATE ??

2. DE CE ATI PROMIS SI NU ATI RESPECTAT?

3. DE CE NU VA ASUMATI PUBLIC ACEST ESEC AL DUMNEAVOASTRA, CAT SI FAPTUL CA SUNTETI PRINCIPALUL VINOVAT DE ACESTE PROMISIUNI NEONORATE, DIN NEPUTINTA SAU DIN REA-VOINTA!!??

DOMNULE PRIMAR, EXISTA VIATA PENTRU ORGANIZATIA NON PROFIT DE DREPT PRIVAT – CS CUZA SPORT BRAILA SI PENTRU CEI 250 DE COPII DIN BRAILA CARE VOR BASCHET IN “ERA” DRAGOMIR?????

ORGOLIU NEPUTINTA SAU RAZBUNARE ?”.

Amintim ca de fiecare data cand a fost intrebat despre finantarea CS Cuza Sport Braila din bugetul local, Dragomir a spus ca e vorba despre un club privat care nu se poate baza numai pe banii publici si ca Municipalitatea poate aloca fonduri numai pe proiecte concrete depuse de clubul amintit.