”Un altfel de mărțișor…” oferit de Formația Penitenciarului Brăila, DRINAGO

Formația Penitenciarului Brăila, DRINAGO, coordonată de comisar șef de poliție penitenciară Simona KOBER, a oferit ieri un program artistic intitulat ”Un altfel de mărțișor…” persoanelor găzduite în Căminele de bătrâni Lacu Sărat, Armonia Parc și „Sfântul Petru”.

Spectacolul de muzică ușoară și populară a fost dedicat zilelor de 1 și 8 Martie, iar „pentru persoanele private de libertate este similară rezonanței acestei zile dincolo de zidurile unei unități de detenție, întrucât femeia este o prezență activă în viața tuturor.

Impactul pozitiv asupra persoanelor private de libertate, diversitatea și valorificarea abilităților artistice duc la dezvoltarea comportamentelor prosociale față de semeni. Spectacolul a fost special conceput pentru a ușura povara grea a singurătății din sufletele bătrânilor asistați, aducându-le măcar un zâmbet, o bucurie oricât de mică”, spun reprezentanții Penitenciarului.

Evenimentul face parte dintr-un demers ce are în vedere sensibilizarea opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deținuților, o categorie vulnerabilă din punct de vedere social.

„Scopul activităților desfășurate este de  conștientizare a opiniei publice privind importanța reintegrării sociale a deținuților prin organizarea și susținerea de activități care implică identificarea și valorificarea talentului, a înclinațiilor artistice ale persoanelor aflate în mediul de detenție, ca premisă esențială în creșterea gradului de siguranță comunitară.

Activitățile susținute au  reprezentat o bună oportunitate de cunoaștere și demonstrare a potențialului creativ al deținuților,  având în vedere că deținuții aparțin comunității,  reinserția socială presupune un efort comun, atât din partea penitenciarului,  cât și din partea comunității locale. Astfel, este necesar ca pe lângă demersurile realizate de sistemul penitenciar, să beneficieze de suportul și concursul organizațiilor locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar și de beneficiari ai întregului proces de reinserție socială”, se mai arată în comunicatul dat publicității.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns