V. BOTEA: AM RECOMANDAT CA LA CLASELE PRIMARE, LA MATERIILE LA CARE ESTE POSIBIL ȘI ÎN MĂSURA ÎN CARE ESTE POSIBIL, ACTIVITĂȚILE EDUCATIVE SĂ SE DESFĂȘOARE ÎN SPAȚII DESCHISE

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, declară că la ședințele care s-au ținut în ultima vreme cu directorii unităților de învățământ din județ s-au discutat diverse variante de lucru, astfel încât activitățile educative care vor avea loc odată cu începerea noului an școlar să se desfășoare într-un mod în care să se protejeze cât mai mult posibil atât elevii, cât și cadrele didactice.

În acest sens, s-a decis ca la clasele primare, la materiile la care este posibil și în măsura în care este posibil, activitățile educative să se desfășoare în spații deschise: „La clasele primare, recomandările pe care le-am făcut colegilor și recomandările făcute de colegi în ședințele cu directorii au fost acelea ca orele care sunt, să zicem așa, importante în desfășurarea procesului educativ, să fie realizate în clasă, iar celelalte ore să fie realizate în spații deschise, având în vedere că încă este destul cald în această perioadă. În acest fel se evită cât mai mult posibil contactul fizic între elevi și de asemenea, ne dorim ca elevii să se afle cât mai puțin timp în spații închise.

Vom folosi acest mod de lucru o perioadă, cât este posibil să se desfășoare activități în spații deschise și sperăm noi ca situația epidemiologică să se îmbunătățească între timp.

În orice caz, eu vreau să transmit tuturor părinților și copiilor că pot să aibă încredere în faptul că atât noi, cei de la Inspectoratul Școlar, cât și conducerile școlilor și profesorii facem tot ce depinde de noi pentru ca lucrurile să meargă pe un făgaș normal și să fie protejată sănătatea tuturor celor implicați în activitățile educative”.