Viorel Mortu: Tinerii din judet trebuie scosi din carciuma, scosi din manele

P1090280

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, i-a invitat astazi pe primarii din judet sa se gandeasca la posibilitatea de a oferi concetatenilor lor periodic spectacole de teatru sau muzica, realizate de profesionisti autentici. Seful judetului a vorbit despre necesitatea de a-i conecta pe sateni la ceea ce inseamna adevarata cultura, la care ei au acces mai greu: “Acei primari sau acele comunitati care doresc fie periodic, fie ocazional sa gazduiasca la caminul cultural sau la casa de cultura spectacole ale Teatrului “Maria Filotti”, vor avea aceasta posibilitate. Primarii sunt rugati sa dea curs invitatiei mele de a le da copiilor – mai ales celor din sate indepartate si copiilor cu acces mai greu la cultura – sansa de a vedea Teatrul <<Carabus>>, care este dispus sa mearga pana la ultima scolita, sa monteze spectacole pentru copii. Vrem sa oferim servicii culturale si celor de la oras, dar mai ales acelor copii care au acces mai greu la cultura”.

“Domnu’ presedinte, sunt moca, sau…” , a vrut sa stie un primar, care exprima gandul mai multor colegi de-ai sai din judet.

“Daca doriti lunar, sau din doua in doua luni, spectacole folclorice de cea mai buna calitate in caminele dvs culturale, imi spuneti si veti avea. De asemenea, daca vreti spectacole de muzica usoara, rock, sau in still foarte modern, spuneti si veti avea. Spectacole pentru tineri, cu orchestra, nu cu CD, dorinta mea este de a va oferi astfel de lucruri. Spectacole care sa aiba loc nu ocazional, ci  teatrul, artistii sa se mute inspre cei care au nevoie. Tinerii trebuie scosi din carciuma, scosi din manele, ma rog, ce probleme au ei pe-acolo, nu le fac acum un inventor, dar trebuie sa venim cu un act cultural de buna calitate, maxium ce poate da Braila acum, catre scoli, catre tineri, catre toti intelectualii din sat, care vor sa vada ceva autentic”, a continuat presedintele CJ.

Cat despre partea financiara a problemei, care ii interesa in primul rand pe primari, Viorel Mortu a spus: “Ei, nu-i nimic gratuit daca este si bun, dar preturile sunt convenabile. In mod cert sunt convenabile, sunt de accesul oricarui primar, de mai multe ori pe luna, chiar, fara probleme”.