Zi emoționantă pentru 14 subofițeri recrutați din sursă externă la Jandarmeria Brăila: astăzi a avut loc Ceremonia de depunere a jurământului militar

Astăzi, 7 octombrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila s-a desfășurat Ceremonia de depunere a jurământului militar de 14 subofițeri recrutați din sursă externă.

La eveniment au fost prezenți prefectul județului, Timofei Iulian, reprezentați ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și oficialități publice locale. De asemenea, în public au fost familiile celor proaspăt încadrați în sistemul militar.

În fața Drapelului de luptă al unității, noii jandarmi au jurat credință țării, iar comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, col. Nicolae – Iulian Albăceanu, a ținut o alocuțiune despre semnificația depunerii jurământului militar.

Prefectul județului Brăila, colonel (r) Iulian Timofei, fost jandarm, a declarat: „Ziua depunerii jurământului militar, a jurământului de credință față de țară și de această armă, este unică pentru fiecare. Este un moment care am convingerea că vă va deschide ochii și sufletul pentru ceea ce va urma: un drum presărat de provocări, câteodată poate și anevoios, dar vă asigur că va fi și plin de satisfacții profesionale. Veți fi în slujba cetățenilor, iar așteptările acestora sunt mari. De modul în care veți acționa în misiunile încredințate va depinde siguranța comunităților pe care le veți proteja. Nu în ultimul rând, modul în care vă veți comporta va fi decisiv în consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile din sistemul de ordine publică.

Vreau să fiți conștienți de un lucru: alegerea pe care v-ați asumat-o implică o conduită ireproșabilă, pregătire continuă, profesionalism și integritate în munca de zi cu zi. Cu ocazia depunerii Jurământului militar, vă felicit și vă urez mult succes în activitate! Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”.

Serviciul religios a fost oficiat de preotul militar al Garnizoanei Brăila.

Evenimentul s-a încheiat prin defilarea Statului Major și a detașamentelor de jandarmi ale unității.