Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii va fi sărbătorită mâine la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila

Rotary Club Brăila și Interact Club Brăila, împreună cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează, în data de 4 iulie, de la ora 17:00, la Centrul Multicultural „Dunărea”, un eveniment dedicat Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii (4 Iulie)

„Ziua de 4 iulie este Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii. În această zi, în anul 1776, pe atunci cele 13 colonii americane își declarau independența față de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.

Manifestarea de la Centrul Multicultural «Dunărea» își propune să sublinieze importanța zilei de 4 Iulie în istoria Statelor Unite ale Americii și impactul major pe care acestea îl au în cadrul democrației globale.

De asemenea, se vor prezenta aspecte ale relațiilor dintre Statele Unite și România atât în plan politic, dar și economic și militar. Parteneriatul Strategic cu SUA a reprezentat, de altfel, un reper esențial al politicii externe românești, unul dintre pilonii de bază ai acesteia, alături de apartenența la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană.

În cadrul evenimentului se vor identifica și discuta oportunități de afaceri și proiecte care, în colaborare cu mediul privat american, ar putea aduce un aport la dezvoltarea echilibrată a economiei brăilene, pentru că este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, Rotary Club Brăila, prin inițiativele sale, a adus o contribuție semnificativă pentru viața comunității locale”, spun organizatorii.

Amintim că Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” este unul dintre beneficiari prin donația a peste 8000 volume cu ajutorul cărora s-a înființat Centrul Cultural American și „American Shelf”, vizitate și de ambasadorii SUA în România, de-a lungul anilor.