Ziua Universală a IEI va fi sărbătorită sâmbătă la Brăila

Ziua Universală a IEI este sărbătorită de ani de zile pe întreg mapamondul, pe 24 iunie comunitățile de români întrecându-se în a aduce un omagiu cămășii tradiționale românești.

Această sărbătoare deosebită va fi marcată și la Brăila sâmbătă, începând cu ora 11.00, în curtea Bibliotecii Județene „Panait Istrati”.

„Și la Brăila 24 iunie înseamnă mult: Ziua Universală a IEI, Sânzienele și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. În plus, tot pe 24 iunie se împlinesc nouă ani de când grupul Poveștile IEI a avut prima întâlnire dedicată tuturor celor care iubesc cămașa românească și doresc să învețe cum să o coasă. De nouă ani la Brăila se cos cămăși, zeci de brăilence au fost îndrumate în acest meșteșug și tot de nouă ani, tradițiile în acest frumos oraș de la Dunăre au prins un nou avânt și tot mai mulți susținători.

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi portul popular și minunatele tradiții românești. Evenimentul va cuprinde: Șezătoarea Poveștile IEI Brăila, un spectacol de dansuri și muzică populară, o expoziție de cămăși cusute tradițional.

Și-au anunțat participarea Grupurile Poveștile IEI Brăila și BiblioIE Chiscani, membrii Uniunii Județene Solidaritatea Pensionarilor – Filiala Brăila, Grupul vocal «Chiralina» condus de prof. Maria Radu și Școala Populară de Arte «Vespasian Lungu» – clasele canto muzică populară, orgă electronică și dansuri populare, coordonate de prof. Cristian Șonea”, spun organizatorii.