A fost depistat primul caz de pestă porcină din județul Brăila la un porc mistreț, pe un fond de vânătoare

În această seară a fost confirmată prezența pestei porcine africane (PPA) la un porc mistreț, pe un fond de vânătoare pe raza județului Brăila. Informația a fost dată publicității de Prefectura Brăila, care a fost anunțată de conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit înștiințării transmise de DSVSA, este vorba despre Fondul de Vânătoare Lungulețu, aparținând AJVPS Brăila.

În jurul orei 19.00, imediat după ce a fost informat cu privire la acest aspect, prefectul Iulian Timofei a emis Ordinul de Prefect privind aprobarea Planului de măsuri la confirmarea focarului de pestă porcină, plan întocmit de către DSVSA Brăila.

“Diagnosticul de PPA a fost confirmat. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor și cauzează pierderi economice importante. O prioritate este să protejăm fermele de creștere a porcilor, precum și exemplarele aflate în gospodările populației”, a declarat prefectul Iulian Timofei.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns