Amenzi în valoare totală de 10.200 lei aplicate de Garda de Mediu Brăila proprietarului unei exploatații zootehnice din Vișani care funcționează fără autorizație de mediu

Garda de Mediu Brăila a aplicat două amenzi, în valoare totală de 10.200 lei, proprietarului exploatații zootehnice cu peste 100 de bovine care funcționează în comuna Vișani fără autorizație de mediu.

Comisarii Gărzii de mediu au ajuns acolo ca urmare a unei sesizări.

„În urma controlului în comuna Vișani, pentru verificarea unei sesizări transmise către GNM CJ Brăila, a fost identificat un amplasament pe care există și functionează o exploatație zootehnică cu un număr de bovine mai mare de 100 capete, cu vârste peste 6 luni, inclusiv pentru producția de lapte, fără a deține autorizație de mediu.

În urma celor constatate au fost aplicate persoanei fizice care deține exploatația zootehnică o sancțiune contravențională constând în amendă în valoare de de 10.000 lei, conform prevederilor art. 96, alin (2), pentru nerespectarea prevederilor art. 96, alin (2), pct. 1 din Ordonanța de Urgență nr. 195 / 2005 privind protectia mediului cu modificarile și completarile ulterioare și una ăn valoare de 200 lei, conform prevederilor art. 71 , lit.b, pentru nerespectarea prevederilor art. 5, alin 4 din Ordonanța nr. 24 din 24 august 2016 privind organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman”, se arată într-un comunicat dat publicității.