Bucălău a primit o explicație de la șeful CJ Brăila pentru faptul că baschetbaliștii de la Cuza Pirates nu se mai pot antrena la Sala Polivalentă: „A spus că suprafața de joc nu suportă bătaia mingii de baschet. Dar bătaia mingii de handbal o suportă?”

După cea mai recentă ședință CJ Brăila, consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) a discutat cu președintele Consiliului Județean, Iulian  Chiriac (PSD) solicitându-i acestuia să se găsească o soluție pentru ca la Sala Polivalentă să se poată antrena și alte cluburi/asociații sportive locale, în afară de HC Dunărea.

Bucălău a făcut acest demers în contextul în care în ultimele luni președintele ACS Cuza Pirates, Mircea Totolici, a vorbit în mai multe rânduri în spațiul public despre faptul că nu reușește să închirieze sala de sport a unei unități de învățământ pentru ca baschetbaliștii săi să se poată antrena în condiții decente și acuză amestecul politicului, cu intenția de a-l bloca în demersurile pe care le face în acest sens.

„Până se va lămuri situația cu închirierea sălilor de sport ale unităților de învățământ, Sala Polivalentă este pregătită să susțină aceste sporturi. Domnul Chiriac a motivat faptul că nu sunt coșuri de bachet. Coșuri de baschet sunt, dar e acea suprafață de joc specială care a motivat că ar costa 2000 de euro demontarea și montarea ei. La un buget de aproximativ 4 milioane de euro anual către HC Dunărea, nu se găsesc 2000 de euro pentru demontarea acelei suprafețe și respectiv montarea ei, atunci când copiii acestui județ au nevoie să se antreneze acolo…

Se antrenează în frig, în Sala Carantina sau mai știu eu pe unde, unde plouă în sală, este frig, se îmbolnăvesc, din cauză că domnul președinte al CJ, pentru a fi util domnului Mihai Tudose, lasă doar echipa HC Dunărea să se antreneze acolo.

I-am sugerat să achiziționeze două coșuri de baschet din acelea retractabile și mi-a motivat că acea suprafață nu suportă bătaia mingii de baschet. Dar bătaia mingii de handbal o poate suporta?  Suprafața face diferența între greutatea mingii de handbal și cea a mingii de baschet? Niște aberații, niște prostii! Am ajuns să mă minunez la fiecare ședință CJ de aberațiile pe care le servește Francisk Chiriac, vremelnic președinte al acestui județ.

Fac un apel la dumnealui, să-și reconsidere poziția și să găsească soluții viabile, pentru ca acei copii, pe perioada iernii, cel puțin, să se poată antrena în Sala Polivalentă”, a declarat consilierul liberal.

Precizăm că atunci când a fost întrebat despre acest subiect la cea mai recentă ședință CJ Brăila, șeful județului a spus că cluburile sportive vor avea suficient spațiu ca să se antreneze în noua Sală Polivalentă care se va construi la marginea municipiului  – o Sală Polivalentă care este deocamdată în stadiul de proiect și a cărei construcție ar putea dura câțiva ani.