Circa 2000 de cadre didactice și elevi au participat astăzi la marșul de protest organizat de Sindicatul Învățământ Brăila

Circa 2000 de protestari, cadre didactice, dar și elevi, au participat astăzi între orele 11.00-12.00 la marșul de protest organizat de Sindicatul Învățământ Brăila „Corneliu Caranica”, ca reacție la faptul că Guvernul încă nu a găsit o soluție care să mulțumească sindicatele din domeniu, aflate în grevă generală începând din 22 mai.

Marșul a pornit din fața Inspectoratului Școlar Județean Brăila, pe traseul Bulevardul Al. I Cuza – Calea Călărașilor, cu punct de sosire platoul din fața Palatului Administrativ.

„Protestăm pentru un viitor mai bun de educație. Sunt la început de drum în sistemul de învățământ și consider că sunt multe lucruri de schimbat. Salariul meu este 3200 lei net, foarte mic pentru nevoile unui cadru didactic”; „Avem foarte multe nemulțumiri, salariile sunt foarte mici, responsabilitățile sunt foarte mari și din ce în ce mai multe cerințe din partea copiilor și a părinților”; „Cerem să ne fie respectată demnitatea de dascăli. Să nu mai fim mințiți și să nu mai fure! Să fie în fruntea țării oameni cinstiți, care știu să vorbească corect!”; ”De când am întrat în grevă generală suntem luați în râs și suntem tratați ca și cum am fi ultimii oameni. Ne tratează într-un mod lipsit de respect!”, au declarat unii dintre protestatari.

Reprezentanții protestatarilor s-au întâlnit și cu prefectul Brăilei, Iulian Timofei.

„Am primit astăzi vizita unei delegații din partea Sindicatului Învățământ Brăila „Corneliu Gheorghe Caranica” – organizator al acțiunii de protest autorizat, derulată sub forma unui marș având ca punct terminus platoul din Fața Palatului Administrativ. Membrii delegației au expus pe scurt nemulțumirile care îi țin, încă, departe de catedră și m-au informat cu privire la faptul că, în continuare, sindicaliștii susțin continuarea grevei la nivel național.
Mi-am manifestat speranța că negocierile la nivel național se vor încheia într-un timp cât mai scurt, astfel încât să fie reluat procesul educațional. De asemenea, le-am dat asigurări ferme că sunt deschis dialogului cu cetățenii acestui județ, inclusiv cu sindicatele și că voi informa Guvernul și Ministerul Educației cu privire la discuția de astăzi”, a transmis prefectul.