Cîrligea, despre faptul că a ratat zilele trecute întâlnirea din dragoste cu Ilan Laufer: „Din păcate sau din fericire… din păcate nu eram în Brăila. I-am spus că dacă vrea să mai întârzie o zi, cu mare dragoste ne putem întâlni”

„Da, Ilan Laufer a fost la Brăila pe 21 noiembrie și s-a întâlnit cu mine, iar discuțiile au vizat deplasarea noastră la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României” – asta a spus ieri coordonatorul AUR Brăila, George Turiac, cu privire la întâlnirea sa cu Ilan Laufer.

Subiectul a fost abordat la conferința de presă a AUR Brăila după ce MD Press a publicat informații obținute pe surse, care indică faptul că la nivel central s-a bătut deja palma și Ilan Laufer va ocupa locul nr. 1 pe listele Alianței AUR Brăila pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 2024. Un loc la care râvnea omul de afaceri brăilean Florin Cîrligea, care, de altfel, până acum n-a recunoscut niciodată la modul public că vizează obținerea unui mandat de deputat în 2024.

Așadar, Turiac ne spune că pe Laufer, care n-are nicio treabă cu Brăila în afară de faptul că a mai candidat în 2020 la alegerile parlamentare (atunci pe lista Pro România Brăila), care n-a mai dat prin orașul nostru decât poate în trecere către alte localități din țară, l-a lovit subit interesul pentru Brăila și la câteva zile după ce FIN s-a alăturat AUR, a venit aici și a anunțat și pe rețele de socializare că se întâlnește cu fermierii și cu colegii de alianță, respectiv reprezentanții locali ai AUR și ai Partidului Republican. Și ne mai spune Turiac că dincolo de faptul că a simțit brusc o urgență în a afla problemele fermierilor brăileni, Laufer a făcut drumul până la Brăila ca să discute cu colegii săi de alianță despre deplasarea la Alba Iulia. Da, sigur, și marmota învelea ciocolata în staniol…

Cât privește probabila candidatură a lui Laufer la Camera Deputaților din partea Alianței AUR Brăila, Turiac a comentat: „Nu, din ce știm de la președintele nostru, George Simion, inclusiv lista pentru europarlamentare s-a făcut în ordine alfabetică, nicidecum nu se știe cine va candida nici acolo. Nu, nu-i nimic, adevărat! Și chiar am vorbit și ieri cu Ilan și mi-a zis: «Nu, n-are nicio legătură!»”.

La rândul său, Florin Cîrligea a declarat: „Eu zic că acel articol n-a fost făcut pe surse, ci a fost făcut pe resurse, pe resursele de la Cireșu. Sunt fel de fel de date acolo irelevante, au mai fost pe același site în decursul timpului, așa că nu mă minunează nimic.

Pe vremuri era un film, «Doi pe un balansoar». Cei de la PNL la ora actuală dansează cinci pe un balansoar și din păcate scârțâie acest balansoar.

În timp ce doamna scria acel articol, eu eram la București împreună cu conducerea partidului, la meciul România-Elveția și nu mi s-a spus nimic de vreo listă sau nici n-a fost discuție de așa ceva. La nivel central, la AUR, orice discuție de liste, de locuri, la ora actuală nu există și mai mult că nu există, cine deschide acest subiect nu este bine văzut. Nici nu vrea să se gândească la ora actuală de liste, pentru că la AUR, spre deosebire de alte partide, se va face pe meritocrație. Sunt niște platforme de merit în interiorul partidului, unde se adună niște punctaje, în funcție de oameni, de activități, de susținere”.

Întrebat dacă nu i se pare prea mare coincidența, având în vedere că pe 14 noiembrie partidul lui Laufer, Forța Identității Naționale (FIN), s-a alăturat Alianței AUR, iar pe 21 noiembrie, Ilan Laufer a venit la Brăila, Cîrligea a spus: „Domnul Ilan m-a sunat pe mine și m-a întrebat dacă ne putem întâlni. Dar din păcate sau din fericire… din păcate (aici i-a bușit râsul și pe jurnaliști, și pe colegii lui Cîrligea din AUR și chiar pe Cîrligea personal – n.r.) nu eram în Brăila și n-am avut cum să dau curs invitației. Aveam altă invitație, nu puteam să mă întâlnesc cu dumnealui. I-am și spus că dacă vrea să mai întârzie o zi, cu mare dragoste ne putem întâlni.

Este prematur de a vorbi de așa ceva (candidatura lui Ilan Laufer pe locul I la Camera Deputaților pe lista Alianței AUR Brăila– n.r.), ca să nu spun că fantasmagoric este acest lucru. Eu știu de ce a fost făcut acel articol, am și spus că a fost făcute pe resurse, nu pe surse, așa că nu iau în mare considerare sursele respective, fiind mai bine informat decât acele surse”.

Domnule Florin Cîrligea, dacă dvs, ca om politic care are ceva experiență (inclusiv în ratarea candidaturilor la alegerile parlamentare), credeți că o să vă spună cineva de pe acum că nu veți fi pe locul I pe lista candidaților la Camera Deputaților din partea alianței pe care o reprezentați, determinându-vă astfel să faceți un pas în spate și nu mai investiți niciun leu în organizarea și consolidarea AUR la Brăila în următorul an, este dreptul dvs să credeți asta.

Dacă dvs credeți că informațiile publicate nu sunt pe surse, ci sunt „pe resurse de la Cireșu”, continuați să investiți resurse proprii în AUR Brăila și mai discutăm peste un an, când vor fi oficiale listele de candidați la alegerile parlamentare. Și vom vedea atunci care dintre sursele noastre sunt mai bine informate. Distracție plăcută în curtea AUR Brăila în următorul an, până la alegeri!

(sursă video: Probrăila)