Consilierul Bucălău, despre managerul Delia Râșnoveanu: „PSD a numit-o la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila și a ținut-o în brațe până în ziua în care un pacient a murit la poarta unității spitalicești”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) declară că președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), este cel care a protejat-o ani la rând pe managerul Spitalului Clinic Județean, Delia Râșnoveanu (PSD), deși aceasta a dovedit „incompetență și iresponsabilitate” în modul de a conduce spitalul amintit. Bucălău amintește că liberalii au cerut de mai multe ori demisia/ demiterea Deliei Râșnoveanu, însă fără efect, dat fiind că PSD-ul a ținut-o în funcție, în ciuda diverselor probleme  apărute de-a lungul timpului la Spitalul Județean.

Liberalul face aceste comentari în contextul în care astăzi Chiriac a anunțat într-un comunicat dat publicității că i-a cerut lui Râșnoveanu să-și dea demisia din fruntea Spitalului Județean, ca urmare a unui incident care a fost prezentat în presa centrală și locală: aceea a unui pacient care a dispărut pe timpul nopții din salon și care a fost găsit mai târziu decedat lângă gardul spitalului.

„De ani de zile, mai exact din 2019, noi, liberalii, am atras atenția asupra incompetenței manageriale a Deliei Râșnoveanu și nu o dată i-am cerut demisia, timp în care PSD, partid care și-a asumat numirea acesteia la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, a ținut-o în brațe până în ziua în care un pacient a murit la poarta unității spitalicești.

Acum PSD, prin președintele Iulian Chiriac, cere demisia managerului Spitalului, Delia Râșnoveanu. Prea târziu v-ați trezit, domnule Chiriac! Ani și ani, protejata dumneavoastră a dovedit incompetență și iresponsabilitate în modul de a conduce Spitalul Județean. În toți acești ani, Râșnoveanu a reușit să tragă în jos spitalul, având mai tot timpul o criză, ba de materiale sanitare, ba de medicamente, dând dovadă de nepăsare și lipsă de empatie față de pacienți. Ani de zile pentru Râșnoveanu importante au fost destinațiile concediilor și nu bunăstarea spitalului și implicit, a pacienților.

Cu sprijin politic sută la sută PSD, managerul Delia Râșnoveanu a reușit să dea greș, pentru că nu a avut niciun plan pentru a conduce cea mai importantă unitate spitalicească din județ, singura sa calitate fiind aceea de a-l asculta pe Iulian Chiriac, a cărui experiență în domeniul sănătății este zero.

Administrația PSD a refuzat în timp orice propunere de schimbare a managerului Spitalului Județean, preferând să păstreze la conducere un personaj incapabil să comunice în situații de criză, să le rezolve nici atât.

În decembrie 2022, liberalii au cerut din nou demisia managerului Delia Râșnoveanu pentru încercarea de mușamalizare a incidentului cu liftul Spitalului, prăbușit de la etajul III, la subsol, în urma căruia cel puțin două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, deși au fost mai multe opinii cu privire la numărul persoanelor rănite.

Conform declarației de avere, Delia Râșnoveanu încasează ca manager al Spitalului Județean, începând din 2018 și până în prezent, în medie 18.500 lei pe lună, la care se adăugă salariul de cadru universitar la Universitatea «Dunărea de Jos» Galați de 4.500 lei/lună, rezultând astfel un venit total lunar de 23.000 lei”.