Consilierul Bucălău (PNL), despre recenta hotărâre a CJ Brăila legată de spațiile din Sala Polivalentă transmise în folosință către HC Dunărea: „Considerăm că președintele Chiriac și consilierii PSD au girat un lucru ilegal. Vom contesta la Prefectură această hotărâre”

Consilierul județean Alexandru Bucălău anunță că PNL va ataca în contecios administrativ hotărârea aprobată zilele trecute în Consiliul Județean Brăila prin care s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui spațiu în suprafață de 107 mp din Sala Polivalentă „Danubius” – proprietate publică a județului Brăila -, către HC Dunărea Brăila.

Mai exact, spațiul de 107 mp reprezintă  o încăpere de 20 mp în care clubul amintit își are sediul social și un alt spațiu, de 87 mp, în care se află sala de forță.

Ședința CJ Bărila a avut loc la câteva zile după o conferință de presă în care conducerea HC Dunărea a prezentat noutățile la început de sezon, inclusiv faptul că a dărâmat un perete și a lărgit vechea sală de forță, reamenajând-o și dotând-o cu aparate și instalații moderne, achiziționate cu bani din sponsorizări.

Noua sală de forță arată foarte bine și ajută foarte mult HC Dunărea, în sensul că acum sportivele nu mai au nevoie să plece în cantonamente (care costă), ci pot face pregătirea fizică în condiții foarte bune la Sala Polivalentă. Problema este că la momentul la care HC Dunărea a dărâmat acel perete și a făcut acea reamenajare, clubul nu avea încă în folosință spațiul respectiv, deci nu avea dreptul să facă aceste lucrări. Și această chestiune a ieșit la suprafață atunci când în ședința CJ s-a discutat proiectul de hotărâre prin care se transmitea în folosință către HC Dunărea exact spațiul pe care clubul îl reamenajase deja.

Consilierul liberal Alexandru Bucălău a atras atenția în ședința CJ că HC Dunărea a făcut deja lucrări acolo și a dărâmat un perete și de asemenea, că în documentele prezentate consilierilor figurează o schiță care nu corespunde realității: în schiță figurează două spații cu un perete despărțitor între le, iar în realitate peretele nu mai există, iar cele două spații au devenit unul singur.

În aceste condiții, Bucălău a cerut să i se explice în ce temei legal se aprobă acea hotărâre, iar președințele CJ, Iulian Chiriac, i-a răspuns „conform legii” și a supus la vot, fiindcă PSD are majoritatea și își poate permite orice. Iar consilierii județeni, cu excepția PNL, au votat „pentru”, deși era clar că proiectul de hotărâre avea niște hibe.

Bucălău a făcut comentarii suplimentare pe acest subiect ieri, în cadrul unei conferințe de presă. El a spus că lucrările la reamenajare a sălii de forță au fost făcute fără certificat de urbanism și fără autorizație de construcție, ceea ce este ilegal: „Considerăm că președintele Chiriac și consilierii PSD au girat un lucru ilegal. Pentru acest aspect noi vom contesta la Prefectură această hotărâre. Sperăm ca Prefectura să facă lumină în această situație și cerem public autorităților competente – Inspectoratul de Stat în Construcții și altor autorități care au competență în acest domeniu să intervină și să remedieze situația”.

Dat fiind că a fost stabilit un procedent periculos, consilierii județeni votând pentru aprobarea unui proiect de hotărâre despre care știau clar că are vicii și că este însoțit de o schiță care nu corespunde adevărului, l-am întrebat pe Bucălău dacă aleșii respectivi nu au nicio responsabilitate.

„Fiecare consilier răspunde pentru votul pe care-l dă. Tocmai de-asta am făcut apel la instituțiile abilitate să verifice și să aducă lumină în această situație”, a spus liberalul.