Consilierul Drogeanu: „HC Dunărea Brăila primește din bani publici de 10 ori suma care este alocată tuturor celorlalte sporturi. Aici este problema!”

Poziție diferită a consilierilor municipali liberali astăzi, în ședința CLM Brăila, la discutarea proiectului de hotărâre privind aprobarea cotizației anuale a Municipalității la HC Dunărea.

Consilierul Ionel Alexandru (PNL) a felicitat echipa HC Dunărea Brăila „pentru rezultatele obținute pe plan național și internațional” și a declarat că va vota „din toată inima” în favoarea acestui proiect, dar s-a arătat nemulțumit de faptul că, din cauza „ delăsării” celor care au condus Brăila, HC Dunărea nu are  la dispoziție o sală adecvată, pentru a juca acasă meciurile din EHF European League: „Echipa de handbal nu merită acest lucru, să fie «pedepsită», sportul să fie pedepsit și să jucăm meciurile acestea «în deplasare». De aceea, vă rog, domnule primar, ca pe viitor și din postura în care sunteți, să accelerați cumva construirea unei săli de sport la Brăila”.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a răspuns că apreciază faptul că „măcar un liberal felicită echipa de handbal a municipiului Brăila și rezultatele pe care aceasta le are, dar să știți că e posibil să nu vă mai regăsiți pe lista de consilieri a PNL…”

„Probabil e pe listă la dvs sau…”, a replicat liberalul Petrică Popa.

„Nu sunt pe listă la nimeni, domnule Popa! Ziceți ce vreți, domnule, Popa, că de trei mandate așa faceți, numai ziceți și îmbârligați!”, a spus Alexandru.

„…Nu o să vă mai regăsiți pe lista de consilieri a PNL ,ca urmare a faptului că PNL a emis nenumărate comunicate prin care critică activitatea de la handbal, critică rezultatele, critică echipa, critică conducerea, critică jucătoarele de handbal, critică pe oricine, oricât, chiar și pe mine. Dar în timp ce dvs vorbeați frumos de activitatea de la handbal, și de această dată ceilalți consilieri PNL se hlizeau acolo și râdeau.

Președintele dvs de partid a transmis nenumărate comunicate prin care se dezice de aceste lucruri frumoase. Este iarăși o chestiune de joc politic. Este trist faptul că la îndemnurile dânsului, consilierii PNL de la județ sau de la municipiu nu au votat proiectul CJ pentru ca între Brăila și Galați să fie construită o Sală Polivalentă nouă, inclusiv pentru handbal. Cu toate aestea, pentru că noi deținem majoritatea în CLM și CJ, am votat pentru și proiectul merge mai departe”, a mai spus edilul șef.

Alexandru Drogeanu (PNL) a declarat că el este de acord cu Ionel Alexandru, că felicită și el echipa de handbal, care „performează frumos”, dar problema liberalilor este ce se întâmplă cu celelalte sporturi, care nu beneficiază de aceeași atenție și de aceleași finanțări consistente din partea Primăriei și Consiliului Județean: „Celorlalte sporturi din Brăila li s-a acordat de către CJ suma de 400.000 euro. HC Dunărea Brăila primește de 10 ori suma care este alocată tuturor celorlalte sporturi. Sunt alături de HC Dunărea, dar nu pot să nu iau atitudine față de ceea ce se întâmplă, față de mizeria în care scaldă sportul brăilean. Aici e problema!”

Dragomir nu a explicat de ce Municipalitatea și Consiliul Județean au ales să aloce sume semnificative din banul public clubului HC Dunărea, iar alte câteva asociații sau cluburi sportive primesc sume mult mai mici pe proiecte, ci a preferat să-l întrebe pe Drogeanu ce fac liberalii cu celelalte sporturi, fiindcă directorul Clubul Sportiv Municipal (finanțat de la centru) este membru PNL.

Este ceea ce face de obicei edilul șef atunci când este întrebat de ce Municipalitatea și Consiliul Județean conduse de PSD  oferă un tratament preferențial HC Dunărea când e vorba de finanțări din banul public, iar restul sporturilor sunt tratate precum Cenușăreasa.

Dragomir l-a întrebat mai pe Drogeanu ce fac liberalii (adică ministerul de resort) cu stadionul de atletism, unde în campania trecută a fost fostul președinte Ludovic Orban:

În final, prin votul consilierilor  municipali – cu excepția a cinci liberali care s-au abținut – s-a alocat clubului HC Dunărea suma de 4,5 milioane lei din bugetul local. Liberalii Ionel Alexandru și Florin Gheorghiță au votat „pentru”.

Precizăm că de la venirea lui Marcel Ciolacu în fruntea Guvernului nu mai există Ministerul Sportului, acesta fiind transformat în Agenția Naționala pentru Sport, al cărei președinte este Elisabeta Lipă, sustinută de PSD.