Consilierul județean Bucălău declară că este rușinos că CJ Brăila nu găsește fonduri pentru renovarea Secției Pediatrie: „Domnule președinte Chiriac, dacă bugetul județului era prea mic pentru a dota Secției de Pediatrie, puteați cere bani de la brăileni; cu siguranță ar fi contribuit fiecare părinte!”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) este indignat că nu se alocă din bugetul județului fondurile necesare dotării Secției Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, care este „un dezastru”. Bucălău afirmă într-un comunicat dat publicității că dacă actuala conducere a CJ Brăila nu găsește banii necesari rezolvării măcar parțiale a problemelor de la secția amintită, s-a găsit un om care să dorească să se implice în strângerea de fonduri private în acest scop: Codin Matinciuc – om de afaceri, actor, producător și scenarist, o persoană cunoscută în lumea modenă a Bucureștiului.

„Despre dezastrul de la Secția de Pediatrie din Brăila am mai vorbit și am reclamat faptul că este ocolită de brăileni, mulți preferând să meargă și să își trateze copiii la Spitalul de Copii din Galați. Dotările de la Brăila lasă mult de dorit, mobilierul este vechi și deteriorat, găsim aceleași paturi din metal ruginite și cu vopseaua sărită și aceeași lipsă de interes pentru asigurarea unor condiții minime atât pentru copii, cât și pentru mamele internate cu micuții pe perioada tratamentului.

Culmea, unitatea spitalicească în care se află Secția Pediatrie poartă mai nou numele de Spital Clinic Județean de Urgență Brăila – ce amară ironie. Încă așteptăm marea renovare țipată de președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, ori de câte ori are ocazia, ca să știe toată lumea câte face el din bani publici pentru spital. În timp ce președintele CJ se laudă pe unde apucă și cui se nimerește cu tot felul de proiecte mărețe, un om de acțiune, Codin Maticiuc, inițiatorul campaniei umanitare «Spitale Publice din Bani Privați», a pornit o campanie concretă pentru modernizarea și dotarea Secție Pediatrie a Spitalului Județean Brăila.

În timp ce dvs, domnule Chiriac, nu vă pasă de copiii și părinții din Brăila, Codin Maticiuc vine în județul nostru să ofere o mână de ajutor Secției Pediatrie și să trezească din amorțire o administrație PSD inertă și fără viziune. Codin Matinciuc a lansat în spațiul public un mesaj în care vorbește despre campania inițiată și despre faptul că a inclus pe lista unităților spitalicești pe care le va ajuta și Secția de Pediatrie din Brăila. Vă redau mai jos o parte din mesajul său:

«….am nevoie de ajutorul vostru. Știți (sper) că m-am angajat într-o renovare de jumătate de milion de euro la Spitalul Dominic Stanca din Cluj. Maternitatea și neonatologia. Problema e că m-am angajat și în alte cinci proiecte mai mici (…). Așa că dacă vreți să angajați către noi cei 3,5% din salariu sau redirecționa cei 20% dintr-o firmă, acum e momentul. De sms nu vă mai zic, pentru că bănuiesc că cine citește aceste rânduri ori e abonat deja, ori n-o va face niciodată. Ce vreau să vă rog însă este să fiți ambasadorii #spitalepublicedinbaniprivati și să convingeți o persoană să ni se alăture. Vecin, prieten sau familie. Un om. Aș simți că duc și anul ăsta. Iată sms-urile: cu textul FACEM la 8845 pentru 2 euro pe lună sau tot cu textul FACEM la 8864, pentru 4 euro. Mulțumesc!», își începe mesajul Codin Matinciuc.

Între cele cinci proiecte naționale susținute de Codin Matinciuc se află și Modernizarea și dotarea Secție Pediatrie a Spitalului Județean Brăila. «Cost 60.000 euro, 46 de paturi cu saltele, 46 de noptiere, echipamente medicale de ultimă generație (aparate de monitorizare, aparate de detecție vene, aspiratoare chirurgicale, injectomate automate, lămpi fototerapie, mese consultație, dulapuri, scaune, birouri…etc», scrie Codin Matinciuc.

Așadar, pentru dotarea Secției de Pediatrie este nevoie de «fabuloasa» sumă de 60.000 de euro, bani pe care domnul Chiriac nu i-a putut găsi în ditai bugetul județului Brăila, pentru a face un minimum de dotări. Domnul Chiriac preferă să stea și să aștepte cu mâna întinsă de la alții, pentru că e mai comod așa și nici nu-l doare capul de la calcule.

Este de-a dreptul rușinos ca într-un județ de talia Brăilei, unde locuitorii își plătesc conștiincioși taxele și impozitele, să nu fie găsite fonduri pentru renovarea secției unde sunt tratați copiii celor care muncesc pentru bunăstarea acestui județ. Domnule Chiriac, dacă bugetul județului era prea mic pentru a susține și dotarea Secției de Pediatrie, pe lângă alimentarea firmelor de partid, puteați cere personal bani de la brăileni pentru a acoperi aceste costuri, cu siguranță ar fi contribuit fiecare părinte!

Îi mulțumesc public domnului Codin Matinciuc pentru inițiativa de a se implica în acest proiect și pentru că a înțeles, înaintea celor responsabili să vegheze la binele locuitorilor acestui județ, că sănătatea copiilor noștri este pe primul plan. Le mulțumesc pe această cale și brăilenilor care s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri; sunt sigur că au făcut-o cu toată inima”, declară Alexandru Bucălău.