Consilierul municipal Canciu susține că Dragomir este „un primar de profesie gropar, pus pe distrus”, care „își ascunde incompetența sub mesh-uri, umbrele și pălării”

Consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL), inspector școlar general al Brăilei, consideră că „Brăila trăiește vremuri unice de degradare fizică și morală” și îl consoderă vinovat de acest lucru pe Marian Dragomir (PSD), „un primar de profesie gropar, pus pe distrus și asfaltat tot ce înseamnă istorie”, care face ca Brăila să își piardă identitatea, „să rămână fără monumente și opere de artă de o valoare inestimabilă”.

Într-un comunicat dat publicității consilierul liberalul afirmă: „Ce pune primarul Brăilei în locul istoriei pe care o distruge bucată cu bucată? Kitsch-uri ieftine, așezate cu grijă la vedere, pentru a lua ochii târgului! Asistăm zilnic la un circ ieftin, în care primarul își ascunde incompetența sub mesh-uri, umbrele și pălării.

Dragomir este tipul «gospodarului» care ascunde gunoiul sub mesh, maschează ruinele de pe strada Mihai Eminescu cu umbrele multicolore și, mai nou, îi pune Brăilei tichie de mărgăritar, respectiv pălării pe Faleza Dunării, un spațiu care abundă de gunoaie, distrugeri și grotesc. O diversiune comunistă, prin care este deturnată atenția de la adevărata realitate care există în Brăila. Manevre comuniste de doi bani, prin care Dragomir, crescut la școala socialistului Aurel Simionescu, speră ca tabloul care prezintă imaginea dezolantă a Brăilei să aibă o ramă cât mai sclipicioasă, pentru ca oamenii să nu observe dezastrul din oraș.

Realitatea dură arată că Brăila este în cădere liberă, plină de gunoaie, ruine și de capcane la tot pasul. Imaginea reală a Brăilei îl plesnește peste față pe primarul Dragomir, indiferent cât ar crede el că poate păcăli lumea. Este suficient să faci o plimbare prin Centrul Istoric, ca să te convingi de starea deplorabilă în care a ajuns Brăila.

Piața Traian, inima Centrului Istoric, este fix imaginea autentică a acestui oraș abandonat. Domnule primar, vă rog să coborâți cu picioarele pe pământ și să vă dați pălăria de pe ochi, nu de alta, dar poate vă împiedicați în marmura spartă din zona Ceasului Istoric. Mergeți cu grijă printre gropile și mizeria din Piața Traian, unde florile au rămas doar o amintire și nici măcar iarbă nu mai crește, fiind arsă de soare.

Totul este trist și revoltător în Centrul Istoric! Ceasul-turn, simbol al orașului, reabilitat în urmă cu câțiva ani, este mâncat din nou de rugină. Celebra fântână arteziană și-a pierdut farmecul de altădată, este anostă și părăsită, cu toată reabilitarea susținută pe banii brăilenilor. Aceasta este imaginea necosmetizată a Brăilei!

Turiștii, câți mai ajung rătăciți prin Brăila, observă umbrelele și pălăriile atent montate la vedere, dar fiți sigur că văd și soclul cu bustul celebrei Ana Aslan făcut bucăți, văd și clădirile de patrimoniu care așteaptă de ani de zile o salvare, văd și gunoaiele, văd și lipsurile din oraș.

Concluzia tristă este că la peste 30 de ani de la Revoluție, amprenta comunistă respiră încă puternic în Brăila, cu minciuni frumos ambalate de primarul Dragomir. Realitatea ne arată că Brăila este un oraș încremenit în neputință, cu un primar lipsit de viziune, fără simț gospodăresc, care face doar circ ieftin, se victimizează și caută mereu scuze de doi bani pentru a-și acoperi incompetența”.

Articole asemănătoare

Comments

 • Gogu

  11/08/2022

  Provocati va la duel si aruncati va in Dunare….care pe care!!!°

  Replay
 • gogu

  28/08/2022

  Ca Canciu a plecat, oare cine v a veni in locul lui!?!?Atunci cand merge la balta din Zavoaia la peste poate sa bea ceva inainte si se duca la fund…..telefonul lasat pe mal il ridica cine trebuie!!!!!!!!

  Replay

Lasă un răspuns