Consilierului Alexandru Drogeanu îi place cu durere. Primarul Dragomir: „Ați afirmat lucruri total false și v-ați făcut de râs. Nu vă pricepeți, se vede de la o poștă”. Viceprimarul Jantea Crican: „Înțeleg că Drogeanu a fost mare fotbalist, dar probabil că el juca pe câmp și n-avea gard”

O nouă ședință a Consiliului Local Municipal Brăila, o nouă serie de „împunsături” între consilierii liberali, pe de o parte, și primarul Marian Dragomir (PSD) și viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD), pe de alta, pe tema reabilitării Stadionului Progresul.

Și de această dată ținta ironiilor a fost liberalul Alexandru Drogeanu, cel care a deschis subiectul în urmă cu câteva săptămâni.

Totul a început la ședința CLM din luna septembrie, când consilierul municipal Alexandru Drogeanu – fost fotbalist la Dacia Unirea, apoi arbitru, în prezent observator – a atras atenția asupra faptului că pe marginea stadionului, la 3 metri distanță de suprafața de joc, se construiește un gard, ceea ce, a spus el, contravine reglementărilor în vigoare și implicit, va face imposibilă omologarea stadionului. El a afirmat că există mai multe lucruri care nu sunt în regulă în ceea ce privește lucrările respective, dar acesta este cel mai grav, dat fiind că există pericol de accidentare pentru jucători.

Primarul Dragomir a răspuns la momentul respectiv că lucrările au fost verificate de reprezentanții Federației Române de Fotbal – federație care este partener în acest proiect de reabilitare a stadionului – și aceștia au spus că totul este în regulă, iar președintele Asociației Județene de Fotbal a spus același lucru, deci nu există niciun motiv de îngrijorare.

În ședința CLM următoare Drogeanu a revenit asupra subiectului, menționând că a fost personal pe șantier, a făcut măsurătorile și gardul nu respectă condițiile impuse pentru omologare.

Edilul șef i-a dat același răspuns, în același stil ironic.

Astăzi discuția a fost deschisă de liberalul Petrică Popa, care a declarat ironic că a urmărit câteva meciuri de fotbal la Campionatul Mondial și a rămas dezamăgit: „Domnule, ăștia n-aveau garduri acolo! Niște gărdulețe mici, așa… Domnule, ar trebui să vină la Brăila, să vadă ce realizări avem noi. Că s-ar putea – nu știu dacă prevede proiectul – să punem și-un gard electric la Stadionul Progresul. Ar fi mai sigur”.

Comentariile lui Popa i-au ridicat mingea la fileu primarului, care venise pregătit pentru asta, dar aștepta ca liberalii să deschidă subiectul, ca să savureze momentul în care îi pune la punct. Deși în ședința anterioară Dragomir declarase că nu mai are ce discuta pe tema reabilitării Stadionului Progresul, pentru că din punctul său de vedere lucrurile sunt clare, astăzi edilul i-a cerut lui Drogeanu să-și expună din nou observațiile cu privire la gardul amintit, iar când liberalul a spus că nu vrea să mai reia subiectul, primarul a insistat.

Drogeanu, care e nou în administrație și nu-i știe trucurile edilului, a căzut în capcană și a declarat iarăși că este o problemă cu gardul, că nu se respectă condițiile legale pentru omologare și există riscul ca terenul să nu fie omologat.

Acesta a fost momentul așteptat de primar pentru „a da lovitura”: Dragomir a prezentat consilierilor un document semnat de Aurel Ionescu, șeful Biroului Competiții Seniori din cadrul FRF, în care se preciza că în ceea ce privește gardului respectiv, acesta corespunde cerințelor minime de omologare în competițiile organizate de FRF.

Primarul a comentat: „Domnule consilier, prin tot ce ați vorbit timp de 3 ședințe doar ne-ați indus în eroare, ați afirmat lucruri total false și v-ați făcut de râs. Nu vă pricepeți, domnule consilier. Ne-ați dat lecții aici 3 ședințe pe lângă subiect. Este documentul scris, cu viza FRF, în urma verificărilor pe care aceștia le-au făcut în teren și vă recomand: nu mai insistați atunci când nu vă pricepeți, că se vede de la o poștă”.

Drogeanu a insistat că gardul amintit nu respectă cerințele în domeniu și a solicitat edilului șef ca împreună cu el, să meargă la fața locului și să facă măsurătorile în teren, pentru a se convinge.

Dragomir a răspuns că el nu merge cu Drogeanu la stadion, fiindcă acesta „e pe lângă subiect”, ci „merge cu specialiștii”:

La rândul său, viceprimarul Alexandru Jantea Crican a explicat că Municipalitatea, prin constructor, a cerut Federației Române de Fotbal să trimită un specialist la fața locului, pentru a verifica încă o dată situația în legătură cu gardul amintit: „Specialistul de la FRF a venit, a măsurat, a vizualizat în teren și a emis o opinie pe care și-a asumat-o și a semnat, că stadionul prezintă condițiile minime de omologare.

Adevărul este că colegul nostru, acest Maradona din Brăila, aparent nu are capacitatea de a înțelege și de a realiza că acel teren întrunește condițiile minime de omologare. Dvs vreți să faceți circ și panaramă.

Un lucru este important în viață: să știi cum să te comporți atunci când pierzi. Dvs ați pierdut. Reprezentantul FRF a dat viza…”.

„Când a dat viza? Când?”, a întrebat Drogeanu.

„Domnule consilier, explicați-mi și mie ce relevanță are la această discuție momentul din zi și din noapte când el a făcut această apreciere.

Știți când a fost? A fost probabil într-o joi, după miercuri.

Eu înțeleg că domnul Drogeanu a fost mare fotbalist, dar probabil că el atunci când juca, juca pe câmp și n-avea gard”.