„De la idee la business inteligent cu finanțări europene” – conferință regională desfășurată la Brăila

Complexul Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacu Sărat a găzduit astăzi conferința „De la idee la business inteligent cu finanțări europene”, organizată de ADR SUD-EST, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Est 2021-2027, împreună cu Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, Ziarul Financiar și BCR.

Evenimentul a fost organizat în contextul descentralizării managementului fondurilor europene de la nivel național la nivel regional și a oferit cadrul pentru prezentarea oportunităților de finanțare oferite de Programul Regional Sud-Est 2021-2027 mediului de afaceri din Regiunea Sud-Est și de Programul Tranziție Justă, mediul de afaceri din județul Galați.

Printre cei care au vorbit la acest eveniment s-au aflat Luminița Mihailov, director general ADR Sud-Est, Jenica Crăciun, șeful Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Est,  Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila.

Luminița Mihailov a a declarat că „este o perioadă foarte bună”, în care pleacă noua generație de fonduri către investitori și că evenimentul de azi a oferit cadrul pentru prezentarea oportunităților de afaceri din Regiunea Sud-Est:

Ștefan Fusea a fost întrebat de unul dintre moderatori care sunt, în opinia sa, principalele atuuri pe care le oferă această zonă a României, când discutăm despre dezvoltarea economică.

Fusea a vorbit despre potențialul agricol, dar și despre necesitatea dezvoltării zonei de procesare; despre Promex, care poate să renască, în condițiile în care se pune tot mai mare accent pe industria de apărare; despre zona portuară și dezvoltarea transportului naval.

De asemenea, președintele CCIA a fost întrebat despre șansele Galațiului de a deveni un centru regional de producere a „hidrogenului verde”. Mai exact, este vorba despre faptul că anul trecut europarlamentarul Dan Nica vorbea despre faptul că Galațiul va deveni un astfel de centru regional, în baza unui proiect în valoare de 32 milioane de euro finanțat din fonduri europene.

Fusea a declarat: