Deputatul Popa: „Soția lui Bucălău s-a angajat la Direcția Agricolă cum s-a angajat și nevasta lui Chiriac la Transgaz. Și mai sunt vreo 4-5 lideri PSD care au soțiile acolo”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară ironic că președintele PSD Brăila Iulian Chiriac, „fură curent”, atunci când spune că la „multe, multe instituții ale statului” se fac angajări ale liberalilor „pe bandă rulantă”.

Chiriac a enumerat în acest sens „Camera Agricolă (de fapt, se referea la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Brăila – n.r.), DSVSA și multe, multe altele. Cred că și la DJTS sunt angajări, cred că și APIA”.

Răspunzând acestor afirmații, președintele Popa a comentat: „Am văzut că s-a ajuns la niște lucruri mizerabile – să-l întrebe pe Alexandru Bucălău, colegul meu, cum s-a angajat soția lui la Direcția Agricolă. S-a angajat fix cum s-a angajat și nevasta domnului Chiriac la Transgaz. Și mai sunt vreo 4-5 lideri PSD care au soțiile acolo. Dar probabil dumneaei a dat un concurs, ca toată lumea.

Să insiști pe lucrul ăsta mi se pare penibil. El încearcă, printr-o metodă de manipulare antică, veche și de demult, să-și acopere mizeria din curtea dumnealui. La ei 90% din consilierii dumnealor muncesc în companii subordonate CLM sau CJ, lucrurile sunt destul de clare. Despre ce vorbim?

Să-mi spună mie, din echipa pe care am format-o eu, câți muncesc la stat! La ai mei, majoritatea au profesii liberale. Nu mi se pare normal ca consilierii noștri județeni, dacă vom avea președintele CJ în 2024, să muncească toți în subordinea CJ”.

Întrebat dacă sunt liberali care s-au angajat în ultimii 2-3 ani la DJTS, la APIA  și la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila, liderul liberal a spus că din ce știe el, la aceste instituții nu s-au angajat liberali care au funcții de conducere în partid sau au calitatea de consilier local sau județean, oameni cu care lucrează direct și pe care-i cunoaște, însă nu poate fi sigur că din cei peste 3000 de membri ai PNL Brăila nu e vreunul pe care poate nici nu-l cunoaște personal, care s-a angajat la vreuna din aceste instituții în perioada menționată.

(Fotografia este parte din declarația de avere completată de Iulian Chiriac pe 15.05.2023)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns