Deținuți din cadrul Penitenciarului Brăila au participat la celebrarea Micii Uniri la Muzeul Brăilei „Carol I”

Un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Brăila a participat astăzi la o activitate desfășurată la Muzeul Brăilei „Carol I”, cu ocazia celebrării Micii Uniri.

Astfel, deținuții au urmărit o prezentare a evenimentelor premergătoare Unirii Pricipatelor Române de la 1859 și a personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza, după care li s-a prezentat istoria Brăilei de la începuturile sale – o perspectivă asupra evoluției orașului și a comunității sale. Ghidul muzeului a vorbit despre momentele cheie din istoria orașului, evidențiind contribuțiile personalităților marcante care au influențat destinul orașului.

„Evenimentul a avut scopul de a oferi persoanelor private de libertate oportunitatea de a se implica într-o activitate educativă și culturală, promovând astfel reintegrarea și dezvoltarea personală. Prin această activitate am dorit să subliniem importanța înțelegerii istoriei naționale și a valorilor comune care unesc societatea. Totodată, participarea la astfel de evenimente culturale și educative joacă un rol esențial în procesul de reabilitare, oferindu-le persoanelor private de libertate oportunități de învățare și dezvoltare personală.

Ne exprimăm recunoștința față de Muzeul Brăilei «Carol I» pentru deschiderea către această colaborare și suntem încrezători că această activitate a adus beneficii semnificative celor implicați”, se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Brăila, ag. princ. de poliție penitenciară Cosmin Nicoară.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns