Dr. Dragoș Voicu explică de ce nu a vrut să preia funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, dr. Dragoș Voicu, declară că a avut mai multe motive pentru a refuza funcția de manager interimar, care i-a fost propusă de președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, după demisia managerului Delia Râșnoveanu.

Voicu a explicat ieri într-o conferință de presă care au fost aceste motive: „Consider că sunt mai de folos brăilenilor ca chirurg, decât ca manager. În al doilea rând, am și funcția de conferențiar la Facultatea de Medicină din Galați, de care aparține Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila, lucru care îmi mănâncă din timp și vreau să fac treabă bună și acolo. Deci nu prea bate managementul general al spitalului, care are și probleme administrative, și probleme economico-financiare, cu activitatea mea de bază și calificarea mea de bază.

Dacă medicii din spital ar fi vrut un medic ca manager interimar și eu, fiind director medical, ar fi trebuit să preiau funcția, înseamnă că au fost mulțumiți de modul în care m-am comportat în cei 3 ani în care am fost director medical. Dar e o chestie subiectivă”.

În contextul în care informațiile din interiorul spitalului sunt că unii medici nu sunt mulțumiți de faptul că a fost numit manager interimar un economist și că nu a preluat conducerea tot un doctor, așa cum a fost și până acum, dr. Voicu a fost întrebat dacă ceilalți medici o vor susține pe managerul Didi Crintea. Acesta a răspuns că i-a promis noului manager interimar că o va ajuta în acest sens și își va îndemna colegii medici să îi acorde tot sprijinul, pentru ca lucrurile să meargă bine în spital: „Avem niște puncte de vedere comune, am lucrat mult împreună și zic eu că am lucrat bine în procesul de acreditare. Ar trebui ca și ceilalți să o susțină, ca să meargă treaba bine”.