Dragomir, în august 2022, despre plecarea lui Canciu din fruntea ISJ Brăila: „A scăpat învățământul brăilean de o pacoste!”; Canciu, în august 2023: „Se întoarce «pacostea» lui Dragomir la ISJ!”

„Din punctul meu de vedere n-ar trebui să fie o tensiune între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Brăila, dar cunoscând personajul (primarul municipiului, Marian Dragomir, PSD), cunoscând faptul că este ranchiunos, că este un om cu niște orgolii de-astea… – de fapt, na, orgoliul știți arma cui este -, va continua același scenariu urât și de proastă calitate. Dar oricând sunt dispus la dialog, oricând sunt dispus să întind o mână pentru școală”.

Este ceea ce a declarat astăzi de viitorul inspector școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), cu privire la relațiile care vor exista de la 1 septembrie (când liberalul va reveni în funcția amintită), între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria municipiului Brăila.

Primarul Marian Dragomir (PSD) și Cătălin Canciu au avut și în trecut o relație tensionată, iar comunicarea între cele două instituții a fost la limita de avarie, ca urmare a disensiunilor personale între șeful Municipalității și cel al ISJ.

Canciu a spus amuzat că nu a uitat faptul că în vara anului trecut, atunci când liberalul a renunțat la funcția de inspector școlar general pentru a prelua o funcție de secretar de stat, primarul Dragomir a comentat că „a scăpat învățământul brăilean de o pacoste”.

„Se întoarce «pacostea» lui la Inspectorat!”, a spus astăzi, zâmbind, Canciu.

L-am mai întrebat pe viitorul șef al ISJ Brăila dacă va deschide sălile de sport ale unităților de învățământ pentru asociații și cluburi sportive care doresc să le închirieze, având în vedere în ultimele luni lucrurile par să se fi blocat din acest punct de vedere.

„Vom face tot necesar și util pentru copii. Acele săli de sport nu sunt niște clădiri pe care să le ținem așa, pe post de muzeu. Și așa Brăila nu are terenuri de sport, nu are săli de sport. Brăila este săracă, vedem zilnic că acest oraș îmbătrânește, iar ponderea tinerilor este din ce în ce mai mică. Cum încurajăm tinerii, ăștia pe care-i mai avem?”, a răspuns Cătălin Canciu.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns