După publicarea informațiilor despre cazului pacientului găsit mort lângă gardul Spitalului Județean Brăila, președintele Chiriac îi cere demisia managerului Delia Râșnoveanu

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), se declară „cutremurat” de cazul pacientului care a fost găsit mort în imediata apropiere a Spitalului Clinic Județean zilele trecute și îi cere demisia managerului Delia Râșnoveanu (PSD).

Mai exact, este vorba despre un bărbat de 53 de ani, internat în Secția de Cardiologie cu insuficiență respiratorie acută și insuficiență cardiacă, ce pe 16 octombrie, în timpul nopții, a dispărut din salon și a fost găsit decedat lângă gardul spitalului.

După cum a anunțat IPJ Brăila, „în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În urma activităților de cercetare efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu și cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt”.

După ce au apărut în presa centrală și locală informații despre acest caz, Chiriac a transmis astăzi un comunicat de presă în care vorbește despre „atitudinea inumană a unor cadre medicale si a personalului firmei de pază”, care ar fi dus la decesul pacientului și afirmă că i-a cerut managerului Delia Râșnoveanu să-și prezinte demisia: ”La fel ca toți brăilenii, am fost cutremurat de faptul că un pacient și-a pierdut viața din cauza atitudinii inumane a unor cadre medicale si a personalului firmei de pază. Nepăsarea a dus la o tragedie!

Am discutat deja cu managerul spitalului și am cerut să îi demită pe toți cei care ar fi putut să intervină pentru salvarea domnului Victoraș Grozavu, iar apoi să-și prezinte demisia.

Cât timp voi fi președintele Consiliului Județean Brăila voi accepta doar servicii medicale de calitate, direct proporționale cu investițiile pe care Consiliul le face în acest spital. Lucrurile bune care se întâmplă în spital, de la investiții și până la angajații care își practică meseria cu devotament, sunt umbrite de lipsa de empatie a altor angajați. Este de condamnat ceea ce s-a întâmplat, iar toleranța față de cei responsabili este zero”.