Elevi brăileni în vizită la Stațiile de tratare a apei și la Stația de Epurare a Apelor Uzate, în cadrul Programului „Săptămâna Verde”

În „Săptămâna Verde” elevii de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclée” Brăila, Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri”, Liceul cu Program Sportiv Brăila și Școala Gimnazială Cazasu au vizitat Stațiile de tratare a apei Chiscani și Gropeni, unde specialiștii CUP Dunărea le-au prezentat întregul proces prin care apa din Dunăre este transformată în apă potabilă.

Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice de la unitățile de învățământ amintite și de consilierul municipal Petru Gojan.

„Ne-am dorit ca elevii să conștientizeze rolul și valoarea apei pentru noi toți, dar și să învețe să fie mai responsabili în păstrarea și protejarea calității apei. Copiii au fost întâmpinați de un grup de specialiști din cadrul societății noastre, care i-au condus într-un tur al stației și le-au explicat fiecare etapă a procesului de transformare a apei. Aceștia au putut vedea cum apa este captată din Dunăre și cum este prelucrată prin diferite metode de filtrare și purificare, pentru a deveni apă potabilă.

Laboratorul și dispeceratul au fost alte locații în care aceștia și-au petrecut o bună parte din timp, pentru a detalia și înțelege activitatea complexă a CUP Dunărea Brăila.

Pe parcursul vizitei, elevii au putut vedea și înțelege importanța controlului calității apei și a testelor de laborator efectuate în mod regulat, pentru a asigura calitatea apei potabile furnizate către consumatori.

De asemenea, copii au vizitat Stația de Epurare a Apelor Uzate CUP Dunărea Brăila. Cu această ocazie, școlarii au putut afla informații interesante despre procesul de tratare a apelor uzate și despre diferitele analize chimice realizate în laborator.

După tur, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri cu specialiștii CUP Dunărea, care au fost bucuroși să răspundă la toate întrebările și să ofere informații suplimentare despre procesul de transformare a apei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CUP Dunărea.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns