Eveniment organizat de ITM Brăila pe tema noutăților legislative în domeniul securității și sănătății în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Braila a organizat o întâlnire cu servicii externe de securitate și sănătate în muncă (SSM) și angajatori cu mai mult de 50 de lucrători, cu organizare SSM proprie.

În cadrul acestei reuniuni au fost prezentate noutățile legislative în domeniul securității și sănătății în muncă, survenite odată cu aprobarea modificărilor aduse H.G. nr.1425/2006, în concordanță cu Legea nr. 208/2021 și Legea nr. 319/2006, care vizează interpretarea și aplicarea corectă a prevederilor legislative, atât a celor referitoare la comunicarea și cercetarea evenimentelor în care sunt implicați lucrători, cât și a posibilității de a utiliza semnătura electronică și mediul online în emiterea și gestionarea documentelor aferente relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri a suscitat interesul participanților, care au solicitat lămuriri privitoare la punerea în aplicare a ultimelor prevederi legale, printre principalele subiecte supuse prezentării și dezbaterii regăsindu-se: *comunicarea și cercetarea accidentelor de muncă, inclusiv a celor produse în afara granițelor României; *utilizarea mediului online în activitatea de securitate și sănătate în muncă; *folosirea semnăturii electronice, avansată sau calificată pentru toate documentele din domeniul SSM; *completarea fișei de instruire individuală și consemnarea instruirii în format electronic.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns