Implicare de excepție a elevilor și profesorilor la Târgul de Crăciun organizat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila

Succes mult peste așteptările organizatorilor, la Târgul de Crăciun organizat astăzi de Colegiul Economic „Ion Ghica” din municipiul Brăila.

Colegiul amintit s-a implicat în campania inițiată de Narada „Salvează o școală!”, care presupune susținerea unui număr de 25 de școli din țară, care au listat alerte pe HartaEdu cu nevoia soluționării unei urgențe legate de siguranța copiilor în clase, să demareze strângeri de fonduri pentru rezolvarea acestor probleme.

În acest scop, elevi și profesori au realizat diverse produse pe care le-au pus în vânzare astăzi, în cadrul Târgului, pentru a aduna bani pentru școală – mai exact, pentru dotarea cu mobilier școlar nou a unor săli de clasă.

După cum ne-au spus directorul unității de învățământ, Camelia Istrate și directorul adjunct, Daniel Lepădatu, elevi de la toate clasele s-au implicat în realizarea unor produse specifice Sărbătorilor de iarnă, iar până la orele prânzului deja se vânduseră mare parte dintre acestea. Printre cumpărători s-au aflat elevi, cadre didactice, inspectorul școlar general Elena Tudor, părinți și chiar foști absolvenți ai liceului care au ținut să-și arate astfel susținerea pentru Colegiul Economic „Ion Ghica”.

După cum am aflat, parteneriatul cu Narada presupune ca dacă sumele adunate de o unitate de învățământ în baza acestei acțiuni de colectare de fonduri sunt sub limita a 1000 euro, Narada va oferi, la rândul său, 1000 de euro școlii respective. Dacă suma adunată depășeste 1000 de euro, Narada o va dulbla.

Menționăm că în cadrul campaniei „Salvează o școală!” desfășurată astăzi la nivel național, elevii din unitățile de învățământ partenere, inclusiv cei de la Colegiul Economic „Ion Ghica”, au intrat în școală purtând caietele sau cărțile deschise pe cap, ca un manifest, pentru a atrage atenția opiniei publice și a guvernanților asupra problemelor învățământului românesc.

Directorul Istrate ne-a declarat că finanțarea primită de la  Primărie se face, potrivit legii, în baza costului standard per elev, iar din sumele respective nu se poate rezolva prea curând problema pentru cele 15 clase în care ar fi necesar mobilier școlar nou, în condițiile în care un pupitru școlar costă circa 4500 lei.

Aceasta ne-a mai spus că a fost pentru prima oară când în liceul amintit s-a organizat un astfel de târg caritabil și că implicarea elevilor și a cadrelor didactice a întrecut orice așteptări.

De asemenea, directorul adjunct Lepădatu ne-a informat că și Cofetăria Regal Cake a susținut Colegiul „Ghica” în acest demers și a oferit spre vânzare mai multe prăjituri, sumele rezultate fiind donate unității de învățământ.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns