În primele 6 luni de mandat inspectorul școlar general Elena Tudor a bifat 4 deplasări peste hotare, în proiecte europene: Portugalia, Belgia și două în Republica Moldova. Ea trebuia să plece și în Germania, dar a oprit-o primarul Dragomir

În vara anului trecut ziariștii brăileni scriau despre faptul că inspectorul școlar general al Brăilei de la acea vreme, Cătălin Canciu (PNL), fusese foarte activ din punct de vedere al deplasărilor în străinătate, pe diverse proiecte europene. Scriam atunci și noi, și alții, despre faptul că în 6 luni Canciu vizitase 5 țări: Portugalia, Italia, Belgia, Turcia și Islanda.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), l-a ironizat multă vreme pe acest subiect pe „turistul Canciu” (exprimarea edilului), despre care a comentat, printre altele: „În «România educată» inspectorul școlar se plimba pe bani europeni, iar Primăria reabilita școli și grădinițe tot pe bani europeni. Banii europeni nu sunt banii lui privați!”.

Frecvența deplasărior lui Canciu peste hotare ne-a atras atenția asupra acestui subiect mai puțin urmărit de presa locală în anii anteriori, în ceea ce-i privește pe șefii ISJ.

După plecarea lui Cătălin Canciu la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, noul inspector școlar general al județului Brăila a fost prezentat oficial presei de către primarul Dragomir în cadrul unei conferințe de presă (foto). Interesant este că noul inspector școlar general Elena Tudor trebuia să fie plecată la acel moment într-o deplasare în Germania, în cadrul unui proiect european, avea și biletele plătite, însă primarul a oprit-o și i-a cerut să rămână la Brăila, ca să fie prezentă în conferința de presă amintită. Așa a ratat Tudor o plimbare în Germania pe bani europeni, care „nu sunt banii ei privați”, după cum spune edilul șef.

Dat fiind că Elena Tudor este greu de găsit la sediul ISJ și ne-a spus zilele trecute că ea, ca inspector școlar general, nu are muncă de birou, ci de teren, am încercat să aflăm pe ce terenuri muncește aceasta în timpul serviciului. Și-am început cu verificarea deplasărilor sale în străinătate.

Și am constatat că în cele circa 6 luni de mandat (început în 26 august 2022) Elena Tudor a efectuat patru deplasări în baza unor proiecte europene, iar a cincea (deplasarea în Germania) a ratat-o din cauza primarului Dragomir.

Iata lista deplasărilor inspectorului școlar general de până acum:

*24.02. 2023 – Cahul, Republica Moldova

*22 – 27.01. 2023 – Portugalia

*9 – 14.10.2022 – Belgia

*7.10. 2022 – Cahul, Republica Moldova.

Ni se pare nouă sau Elena Tudor calcă apăsat pe urmele „turistului Canciu”?