Inspectorul școlar general al Brăilei consideră că profesorul care pune presiune pe propriii elevi pentru a face meditații cu el „nu este cel mai bun în domeniul său”

Inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), consideră „firesc” faptul că mai nou, li se cere profesorilor să declare pe propria răspundere că nu fac meditații cu propriii elevi.

Canciu a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă în care a fost întrebat ce părere are despre Ordinul de ministru prin care, începând din februarie 2024, toți profesorii sunt obligați să completeze anual o declarație de interese pe proprie răspundere, prin care își asumă că nu fac pregătiri cu propriii elevi.

„Este un lucru firesc. Dacă prin legislație ne-am asumat că un profesor nu poate face pregătire cu propriii săi elevi, atunci trebuie să și demonstrăm acest lucru. Cum? Printr-o declarație.

Pentru că există o anumită presiune între profesor și elev; dacă profesorul nu mai face pregătire cu propriii elevi, presiunea dispare. De cele mai multe ori, acel profesor care creează presiune nu este cel mai bun în domeniul său, pentru că un profesor bun nu are nevoie de presiune și nu are nevoie de «activități suplimentare», își face treaba atâta tot”, a spus șeful ISJ Brăila.

Acesta a mai afirmat că nu toți profesorii fac pregătire cu elevii: „Aici vorbim de disciplinele care sunt la examene, matematică, limba română”.

Întrebat dacă el, personal, ca profesor de geografie, a făcut meditații, inspectorul școlar general a spus: „Am făcut în primii ani, am pregătit elevi pentru facultate – deci vorbim de lucruri care se întâmplau în urmă cu 20, 25 de ani”.