IPJ a luat măsuri suplimentare, pentru ca brăilenii să petreacă un Crăciun în siguranță

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a luat măsuri suplimentare pentru a preveni producerea unor evenimente grave și pentru a asigura intervenția rapidă în situații de pericol, astfel încât toți cetățenii să își petreacă Sărbătorile de Crăciun în liniște.

Astfel, în perioada 23-26 decembrie, cei 588 de polițiști planificați în serviciu vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Pe drumurile publice, polițiștii de la Rutieră vor acționa pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate de măsurare a vitezei, de stabilire a prezenței alcoolului în aerul expirat și drugteste, dar vor interveni și pentru fluidizarea traficului.

„Având în vedere că valorile de trafic vor fi crescute în această perioadă, ca în orice minivacanță, rugăm conducătorii auto să manifeste înțelegere și mai ales răbdare față de ceilalți participanți la trafic.

Tot pe linia controalelor cu scop preventiv, polițiștii desfășoară acțiuni în piețe, târguri și centre comerciale pentru identificarea agenților economici care încalcă legislația din domeniu, iar acestea vor continua și în perioada următoare.

De asemenea, în cadrul acțiunii «Foc de artificii» vor fi efectuate controale privind legalitatea operațiunilor cu articole pirotehnice, pentru a preveni situațiile de risc pentru populație.

În această perioadă, principale priorități ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila sunt:

-Asigurarea unui răspuns eficient și rapid în sprijinul cetățenilor în cazul producerii de evenimente;

-Implementarea din timp a măsurilor necesare pentru evitarea unor blocaje pe rutele despre care se cunoaște că se aglomerează în această perioadă a anului;

-Asigurarea unei prezențe active a dispozitivelor de ordine publică pentru prevenirea faptelor antisociale și a infracțiunilor grave.

Totodată, pe această cale recomandăm cetățenilor:

-Manifestați atenție sporită în special față de copii, persoanele bolnave cronic și față de cele în vârstă, care sunt vulnerabile în astfel de perioade;

-Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile de trafic și la starea vremii. Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

-Pentru a evita situațiile de pericol, recomandăm șoferilor să renunțe la deplasări pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă, totuși, circulă pe rute cu probleme, să respecte indicațiile agenților de circulație.

-Asigurați-vă că încuiați locuința când plecați de acasă!

-Aveți mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați la piață, în magazine, dar și în mijloacele de transport în comun!

-Nu folosiți materiale pirotehnice, decât în condițiile și în locurile permise de lege.

-Recomandăm tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție, pentru a petrece minivacanța de Crăciun în liniște și siguranță!”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns