La finalul lunii iunie gradul de realizare a lucrărilor de modernizare a Portului Brăila era de aproximativ 70%. Valoarea proiectului este de 24 milioane de euro, din care 17 milioane euro reprezintă finanțarea europeană

„Lucrările de modernizare a Portului Brăila realizate cu finanțare europeană vor contribui la creșterea traficului de mărfuri cu aproximativ 8% până în anul 2024 și cu 23% până în anul 2030, comparativ cu anul 2019″ – este declarația făcută astăzi de Marcela Daniela Costea, director general al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați, în cadrul unei conferințe de presă organizate pentru a prezenta stadiul de implementare a proiectului „Port Brăila – Lucrări de infrastructură a sectorului portuar din incinta Bazin Docuri”. Este vorba despre un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în valoare de 121.165.000 lei (24.478.000 EUR), din care finanțarea UE este de 86.696.000 lei (17.514.000 EUR).

La evenimentul de astăzi au fost prezenți subprefectul Brăilei, Loredana Badiu, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, primarul Brăilei, Marian Dragomir, viceprimarii Brăilei, Doinița Ciocan și Alexandru Jantea Crican, precum și viceprimarul Galațiului, Sorin Enache.

Directorul general al Administrației Porturilor Dunării Maritime SA Galați a declarat că obiectivul proiectului de modernizare si dezvoltare a Portului Brăila este acela de a oferi condiții optime pentru transportul naval de mărfuri, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel național, regional și local, capabil să asigure legături rapide și eficiente cu piețele internaționale: De asemenea, se va asigura o infrastructură portuară la standarde europene. Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport pe căi navigabile va conduce la creșterea fluxurilor de mărfuri și a gradului de utilizare a infrastructurii portuare, ceea ce va avea ca efect generarea de venituri atât la nivelul administratorului, cât și al operatorilor portuari.

Ordinul de începere a lucrărilor aferente acestui proiect a fost dat în martie 2022 și în prezent acestea sunt la un stadiu de realizare de 70%. Lucrările sunt executate de Asocierea  formată din Hercules SA (Lider) & Concivia SA & Interconstruct SRL în calitate de Antreprenor, iar TPF Inginerie SRL este Supervizor.

Primarul Dragomir a declarat:

La rândul său, președintele Chiriac s-a arătat mulțumit de faptul că este modernizat Portul Brăila:

Ionela Lăcrămioara Gheorghescu, manager de proiect, a prezentat câteva detalii cu privire la stadiul lucrărilor pe fiecare obiectiv în parte:

Lucrările urmează să fie terminate până la finele acestui an.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns